szerző:
hvg.hu

Elkészült drMáriás legújabb Soros-festménye, egy egyszerű címmel: A kormány nyomására Soros György belép a Zalaigricei Keresztyén Gyermekszínjátszó körbe, ahol hálájuk jeléül megválasztják őt a Passió-játék főszereplőjévé.

A sajátos politikusportréiról elhíresült képzőművész 2013-ban vámpírként ábrázolta Soros Györgyöt, a horror-tájba helyezett vicsorgó vámpírcápa helyett egy szeretetteli bibliai utalással operál. Az Engedjétek hozzám a gyermekeket Jézusi mondatra hajazva itt Sorost láthatjuk Jézusként, mint tanítóként, míg körülötte követői állnak, a kisdedek.
 
drMáriás szerint a kép különös hanglata nyilvána feszültségekből fakad. "Mert ha a gyermekek a jövő, a szeretet, a tisztaság, a naivitás, vajon jó-e nekünk az, ha majd ők netán szeretik Soros Györgyöt? Mondjuk kicsit Jézusként? Hisz ő vele egyes vonásokban hasonlóképpen viselkedő, jótékonykodó, civil-, kulturális- és számos más értékes kezdeményezést bő kézzel támogató jótevő személy? Avagy teljesen másképpen van ez? Talán éppen úgy, ahogyan azt most ellenzék hiányában nekünk egészen az izraeli miniszter-elnök látogatásáig kormányilag sulykolták? Vagyis hogy ő a gonoszak gonosza, netán maga a Sátán? - magyarázta a Librárius kortárs magazinnak a képzőművész.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bicsérdi Ádám Kult

L.L. Junior nem értette, drMáriás megáldotta – 5 éves a legkülöncebb hazai zenekar

Próbáljuk meg leírni ezt a zenekart egy mondatban: diszkópunk, amely a VHK, a Tudósok és a Bizottság hagyományát viszi tovább. Ne, inkább mondjuk róluk azt, hogy egy színházi performanszhoz közelítő koncerteket adó, súlyos filozófiai és társadalmi kérdéseket feszegető kollektíva. Na jó, íme nyolcezer karakter a méltán egyre több hívet gyűjtő, az ötödik születésnapját az A38-on ünneplő (halál;orgazmusról), amely L.L. Juniornak és a katolikusoknak is üzen.