szerző:
hvg.hu

Elkészült drMáriás legújabb Soros-festménye, egy egyszerű címmel: A kormány nyomására Soros György belép a Zalaigricei Keresztyén Gyermekszínjátszó körbe, ahol hálájuk jeléül megválasztják őt a Passió-játék főszereplőjévé.

A sajátos politikusportréiról elhíresült képzőművész 2013-ban vámpírként ábrázolta Soros Györgyöt, a horror-tájba helyezett vicsorgó vámpírcápa helyett egy szeretetteli bibliai utalással operál. Az Engedjétek hozzám a gyermekeket Jézusi mondatra hajazva itt Sorost láthatjuk Jézusként, mint tanítóként, míg körülötte követői állnak, a kisdedek.
 
drMáriás szerint a kép különös hanglata nyilvána feszültségekből fakad. "Mert ha a gyermekek a jövő, a szeretet, a tisztaság, a naivitás, vajon jó-e nekünk az, ha majd ők netán szeretik Soros Györgyöt? Mondjuk kicsit Jézusként? Hisz ő vele egyes vonásokban hasonlóképpen viselkedő, jótékonykodó, civil-, kulturális- és számos más értékes kezdeményezést bő kézzel támogató jótevő személy? Avagy teljesen másképpen van ez? Talán éppen úgy, ahogyan azt most ellenzék hiányában nekünk egészen az izraeli miniszter-elnök látogatásáig kormányilag sulykolták? Vagyis hogy ő a gonoszak gonosza, netán maga a Sátán? - magyarázta a Librárius kortárs magazinnak a képzőművész.

Bicsérdi Ádám Kult

L.L. Junior nem értette, drMáriás megáldotta – 5 éves a legkülöncebb hazai zenekar

Próbáljuk meg leírni ezt a zenekart egy mondatban: diszkópunk, amely a VHK, a Tudósok és a Bizottság hagyományát viszi tovább. Ne, inkább mondjuk róluk azt, hogy egy színházi performanszhoz közelítő koncerteket adó, súlyos filozófiai és társadalmi kérdéseket feszegető kollektíva. Na jó, íme nyolcezer karakter a méltán egyre több hívet gyűjtő, az ötödik születésnapját az A38-on ünneplő (halál;orgazmusról), amely L.L. Juniornak és a katolikusoknak is üzen.