szerző:
hvg.hu

A színésznőnél kétszer is bepróbálkozott Harvey Weinstein.

A Trónok harcában Cersei Lannistert játszó Lena Headey a Twitteren mesélt arról, hogy a nagyhatalmú producer, Harvey Weinstein ohogyan próbált közeledni felé.

Headey beszámolója szerint a velencei filmfesztiválon találkoztak először még 2005-ben, ahol vetítették a színésznő Grimm című filmjét is, amelyet Weinstein cége, a Miramax forgalmazott. Headey kitér arra is, hogy a film rendezője, Terry Gilliam a forgatás során folyamatosan terrorizálta, Harvey Weinstein pedig aztán Velencében arra kérte őt, hogy sétáljanak le együtt a partra, de séta közben megpróbált közeledni a színésznőhöz.

Heady viszont kinevette, mondván ez ugye valami vicc, illetve a kettejük közti korkülönbségre utalva hogy ez olyan lenne, mintha az apjával csókolózna, így végül visszamentek a társasághoz.

"Soha többet nem szerepeltem Miramax-filmben" - teszi hozzá a színésznő, aki viszont ezután évekkel később Los Angelesben újra találkozott a producerrel, de nem is gondolta, hogy az első eset után Weinstein újra bepróbálkozna nála, mondván ezt egyszer már tisztázták.

Weinstein viszont reggelizni hívta a színésznőt, ahol a magánéletéről kérdezősködött, majd felhívta a szobájába, mondván ad neki egy forgatókönyvet. Headey a liftben kezdte érezni, hogy valami nem stimmel, ezért közölte, hogy kizárólag munkaügyben ment oda, más nem érdekli, ne is közeledjen felé a férfi. Weinstein ettől dühös lett: "a kezét a hátamra tette és a szobája felé terelt, egy szó nélkül. Teljesen tehetetlennek éreztem magam".

Végül nem jutottak be a szobába, mert Weinsteinnek valamiért nem működött a belépőkártyája, ezért visszaterelte a színésznőt a hotel halljába, kifizette a taxiját, majd közölte, hogy nem beszélhet erről senkinek. "Beszálltam a kocsiba és sírtam" - írta Headey a Twitteren.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!