szerző:
hvg.hu

Mivel a zenekar az európai fesztiválok közül csak a Szigeten lép fel.

Hétfőn több aktuális sztárt jelentett be a Sziget a Nagyszínpad headliner sorába, köztük a folkos/alternatv rockos Mumford & Sons-t.

Marcus Mumford 2007-ben alapította meg együttesét, alig két év múlva első lemezükkel üstökösként robbantak be a nemzetközi zenei életbe, az album az Egyesült Királyságban négyszeres, az Egyesült Államokban kétszeres platinalemez lett. Második lemezükből, a Babelből pedig már több mint egymillió példányt adtak el.

A 2013-as Grammy-díjátadón, a Babel elnyerte az év albuma címet. 2013-ban megkapták továbbá a Brit Award legjobb brit banda díját is. Harmadik lemezükön, a Wilder Mind hanghordozón már “bendzsó nélkül, bőrdzsekiben” játszottak, azaz lefordultak a folkos útról, és irányt váltva átsoroltak az indie-rock pályára.

Most csak Budapesten hallhatja őket az európai fesztiválozó közönség, írja a Sziget közleménye.

Ugyanez a közlemény azt is jelzi, hogy jövő hétfőn egy újabb főműsoridős sztárt jelentenek be a Sziget Nagyszínpadára.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!