szerző:
MTI

London még csak most nyitotta meg első macskás kávézóját, amely iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy június végéig már nem lehet asztalt foglalni. A kávézó vendégeinek 5 fontot kell fizetniük kétórányi macskázásért. Budapesten már tavaly is működött két ilyen hely is.

Nem érdemes asztalfoglalás nélkül érkezni London első macskázókávézójába, a hely ugyanis június végéig teljesen megtelt.

"Az emberek szeretnének saját háziállatot, ám a kis lakásokban ez nem lehetséges" - mondta Lauren Pears, aki néhány hete nyitotta meg a Lady Dinah's Cat Emporium kávézót a brit főváros pénzügyi negyedének közelében. "Londonban nincs túl sok olyan hely, ahol az ember csak lekuporodik egy könyvvel, és egy-két macskával az ölében lazít egy picit" - tette hozzá a tulajdonos.

A macskakávézók tíz évvel ezelőtt kezdtek elszaporodni a japán városokban, ahol sokan egyedül élnek a toronyházak szűkös lakásaiban és nincs lehetőségük arra, hogy háziállatot tartsanak. A cicákkal való barátkozás népszerű terápiás módszer is a magányos vagy szorongó emberek körében. Budapest megelőzte Londont, a magyar fővárosban ugyanis már tavaly nyílt két macskás kávézó.

A londoni kávézó vendégeinek 5 fontot (1800 forintot) kell fizetniük kétórányi macskázásért. Az étlapon szereplő finomságokért - kávék, teák, szendvicsek - külön kell fizetni. A Lady Dinah's március 1-jén nyitotta meg a kapuit és már most teljesen megtelt június végéig.

A kávézó kezdőtőkéje - több mint 109 ezer font (40,3 millió forint) - közadakozásból jött össze. A tizenegy cicát olyan emberek adományozták, akik elhagyták az országot és nem tudtak tovább gondoskodni kedvencükről. A macskák jóléte elsődleges: az állatok rendszeresen pihennek napközben és a személyzetet külön kiképeztek a gondozásukra.

Az állatos kávézók népszerűsége töretlen: Londonban, Bécsben és Párizsban is nyílnak ilyen presszók, és a brit fővárosban hamarosan egy kutyakávézó is megnyitja kapuit. Az amerikai állatbarátoknak sem kell már sokáig várniuk: 2014 végéig két macskázó kávézó is nyílik a San Francisco-öböl térségében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!