szerző:
hvg.hu

Az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina először nem akarta elhinni, hogy korábbi edzője, Kiss László lemondott a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányi posztjáról – közölte a Nemzeti Sport.

Megdöbbentette a hír, hogy Kiss László lemondott, első gondolata az volt, hogy ez nem lehet igaz – mondta a Nemzeti Sportnak Egerszegi Krisztina, a szövetségi kapitány leghíresebb és legeredményesebb tanítványa.

©

Csütörtök délelőtt beszéltek telefonon Kiss Lászlóval, aki azt mondta Egerszegi Krisztinának, hogy nagyon sok edző felhívta azzal, mellette áll. "De volt egy mondata, amelyről akkor még nem gondoltam, hogy kiforrott, megérett döntés lenne: azt mondta ugyanis, ha ez a hercehurca tovább folytatódik, legfeljebb lemond" – mondta a volt úszóbajnok.

"Én elképzelni sem tudom ezt. De csak egyfelől, hiszen őt az úszás élteti. Másfelől viszont nagyon is el tudom képzelni, mert olyat kapott szerdán, amit nem érdemelt meg" – tette hozzá. Azt mondta, aggódik a kapitányért, mert megviselte az elmúlt időszak.

Egerszegi Krisztina azt mondta, van véleménye a sportágban kialakult helyzetről is, de már 20 éve nincs benne, és neki most Kiss László a legfontosabb.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!