szerző:
hvg.hu

A nyári játékok egyik legnagyobb sztárja négy éve még a jamaikai zászlót vitte, ezúttal azonban inkább az olimpiai faluban pihent. A spekulációk persze azonnal beindultak.

Usain Bolt lehetett volna a riói olimpia megnyitójának legnagyobb figyelmet kapó sportolója, de az atléta egyszerűen kihagyta az ünnepséget. A jamaikai sprinter ezt egy Snapchat-üzenetben jelentette be rajongóinak. Először csak annyit írt, hogy már az összes busz elindult az olimpiai faluból a Maracana stadionba, a megnyitó helyszínére, így ő inkább otthon marad.Később még hozzátette, az egész jamaikai csapat elindult, de ő túl lusta ahhoz, hogy megmozduljon.

Azonban ahogy az ilyenkor szokás, rengetegen spekulálnak arról, miért hagyta ki a földkerekség leggyorsabb embere a ceremóniát. Egyesek szerint Bolt egy estére meg akart szabadulni az őt övező óriási hisztériától. Ugyanis mióta Rióba érkezett, mindenki vele akar fotózkodni, egy-két szót váltani, de mások arra gyanakszanak, a sprinter korábbi sérülése miatt nem kockáztatta meg az esti ünnepséget - olvasható a Telegraphon.

Bolt idén kihagyta a jamaikai válogatót a sérülés miatt, az olimpia előtt pedig a német specialistát, Hans Müller-Wohlfahrtot is felkereste, hogy a lehető legjobb formában érkezzen Rióba. Néhány hete a londoni Gyémánt Liga 200 méteres számában már simán nyert, így egyelőre továbbra is esélyesnek tűnik arra, hogy történelmet írjon Rióban. Ő lehetne az első sportoló, aki harmadik olimpiáján 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóban is aranyérmet nyer.

Elkezdődött a XXXI. nyári olimpia Rióban

Tizenhét nap, 206 ország versenyzői, 42 sportág, 4924 érem - röviden ennyi lesz a riói olimpia. Mindezek mellett azonban ott van az évekig tartó felkészülés, a küzdelem, megannyi botrány és kérdőjel Rióban, vita arról, megfelelő helyen tartják-e a játékokat, végül a zikavírus és ezzel együtt sokakban a félelem, sőt több visszalépés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!