szerző:
Horn Andrea (Rio de Janeiro)

Nagyon szeretett volna győzni, és úgy érezte, hogy nagyon jól megy a vívás, román zsűrielnökkel azonban sok mindenben nem értettek egyet – mondta a Nyikolaj Kovaljovtól 15:10-es vereséget szenvedő Decsi Tamás, miután nem jutott a legjobb 16 közé.

Hiába vezetett Decsi az elején négy ponttal is, végül kikapott 2014 egyéni kardvívó-világbajnokától, Nyikolaj Kovaljovtól.

A zsűrielnökre tett megjegyzését azzal egészítette ki, hogy „ő régi mumusom, valószínűleg nem kedvel, de igyekeztem ezt végig kizárni a gondolataimból, és megpróbáltam csak az asszóra koncentrálni. Kovaljev egyébként az egyik találatot visszaadta, amiről ő is tudta, hogy elcsalták a javára. Mondtam neki, oké, hogy egyet visszaadtál, de mi lesz a másik öttel? Persze nem várhatom el, hogy az ellenfél akár egyet is visszaadjon, szóval ebből a szempontból fair volt.”

Decsi hozzátette: Kovaljov rendkívül erős ellenfél, akit egyébként sem könnyű legyőzni, ilyen körülmények között viszont lehetetlen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!