szerző:
MTI

A rióban ezüstérmet szerző Imre Géza felesége, Kökény Beatrix, az FTC korábbi világklasszis kézilabdázója pontosan tudja, hogy milyen egy már megnyert olimpiai döntőt elveszíteni.

"Nekem ez már sok lenne, nem bírnám a feszültséget. Nem néztem Géza asszóit, de tudom, hogy ezüstérmes lett. Majd szerdán napközben megnézem, miként vívott"

– mondta Kökény, az FTC korábbi világklasszis kézilabdázója, aki a 2000-es sydney-i döntőben a nemzeti csapattal – hasonlóan nyert helyzetből – vesztett a fináléban.

©

Tizenhat évvel ezelőtt a magyar női kézilabda-válogatott a 42. percben 23-17-re vezetett a dánok elleni döntőben, ám végül 31-27-re kikapott.

Imre Géza a riói döntőben már 14-9-es előnyben is volt, és egyetlen tus választotta el az aranyéremtől a dél-koreai Park Szang Joung ellen, de végül az ázsiai vívó hihetetlen küzdelemben fordított, és 15-14-re győzött.

©

"Volt nálam egy kis blokk, nagyon azt akartam csinálni, mint addig. Aztán megpróbáltam mást is, hátha kicsit megzavarom vele, egy találatot adtam is belőle, az volt a tizennegyedik, de utána nem sikerült többször megcsinálnom. Jól váltott, nekem meg szerencsém sem volt, elszúrtam valahol a karja alatt.

Nyolc és fél percig én voltam az olimpiai bajnok, de úgy látszik, valaki azt akarja, hogy ne legyek, csak ezüstérmes

– mondta az elveszített döntő után az atlantai bronzérmes 41 éves Imre.

Imre Géza után úszóink szerezhetik meg az újabb magyar érmet - ÉLŐ

Pályafutása csúcsára ér Cseh László, vagy a fiatal Kenderesi Tamás lesz a hajnali úszódöntők magyar hőse? Megszerzi harmadik aranyát az eddig bombaformában úszó Hosszú Katinka? A tavaly negyvenévesen Vb-t nyerő Imre Géza, illetve Boczkó Gábor és Rédli András is sokáig juthat ma férfi párbajtőrben. Végre bemutatkozik az olimpián az Eb-győztes női vízilabda válogatott is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!