szerző:
MTI

A szakvezető szerint a válogatottnak vezérekre, "hat-hét csapatkapitányra" van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen a jövőben.

Az új szövetségi kapitány az M4 Sport Sport7fő című műsorának adott interjút, amelyben a magyar válogatott idei utolsó két mérkőzésről is beszélt. Leekens úgy látta, Luxemburgban a csapatszellem rendben volt, a vereségre azonban nincs mentség, míg a Costa Rica elleni siker javított kicsit a hangulaton.

A belga tréner kiemelte: csak a jó hangulat nem lesz majd elég a válogatottnál, jó csapat is kell, ehhez pedig fontos egy erős szakmai háttér és a szurkolók támogatása.

A kerettel kapcsolatban hangsúlyozta: fontos lenne, hogy új vezérek lépjenek elő, hat-hét csapatkapitányra van szüksége, akik vállalják a felelősséget. Külön felhozta példaként a válogatottságtól már visszavonult Juhász Rolandot, aki véleménye szerint ugyan nem tartozott a legjobb játékosok közé, de erős személyiség, igazi vezér volt.

Egy csapatnyi ilyen futballistára lenne szüksége, emellett olyan labdarúgókat akar látni, akikben megvan a "gyilkos ösztön", amely elsősorban a labdaszerzéseknél fontos – magyarázta, hozzátéve: nagyobb harcot szeretne a csapaton belül, azt, hogy legalább két-három játékos küzdjön egy adott posztért.

"Minél nagyobb a konkurencia, annál jobban harcolsz. Ha ez nem tetszik, ne akarj válogatott lenni. Senki ne higgye azt, hogy biztos helye van a kezdőben" – tette hozzá.

Georges Leekens kijelentette: természetesen hisz abban, hogy irányításával a válogatott kijut a 2020-as Európa-bajnokságra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Sport

Dárdai elmondta, mit gondol Leekensről

Szerdán lesz ezer napja, hogy Dárdai Pált kinevezték a Hertha BSC vezetőedzőjének, ennek alkalmából közölt vele interjút a Nemzeti Sport. a 61-szeres válogatott játékost, aki 2014 és 2015 között hét mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, az új szakvezetőről is kérdezték.