szerző:
MTI

A szakvezető szerint a válogatottnak vezérekre, "hat-hét csapatkapitányra" van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen a jövőben.

Az új szövetségi kapitány az M4 Sport Sport7fő című műsorának adott interjút, amelyben a magyar válogatott idei utolsó két mérkőzésről is beszélt. Leekens úgy látta, Luxemburgban a csapatszellem rendben volt, a vereségre azonban nincs mentség, míg a Costa Rica elleni siker javított kicsit a hangulaton.

A belga tréner kiemelte: csak a jó hangulat nem lesz majd elég a válogatottnál, jó csapat is kell, ehhez pedig fontos egy erős szakmai háttér és a szurkolók támogatása.

A kerettel kapcsolatban hangsúlyozta: fontos lenne, hogy új vezérek lépjenek elő, hat-hét csapatkapitányra van szüksége, akik vállalják a felelősséget. Külön felhozta példaként a válogatottságtól már visszavonult Juhász Rolandot, aki véleménye szerint ugyan nem tartozott a legjobb játékosok közé, de erős személyiség, igazi vezér volt.

Egy csapatnyi ilyen futballistára lenne szüksége, emellett olyan labdarúgókat akar látni, akikben megvan a "gyilkos ösztön", amely elsősorban a labdaszerzéseknél fontos – magyarázta, hozzátéve: nagyobb harcot szeretne a csapaton belül, azt, hogy legalább két-három játékos küzdjön egy adott posztért.

"Minél nagyobb a konkurencia, annál jobban harcolsz. Ha ez nem tetszik, ne akarj válogatott lenni. Senki ne higgye azt, hogy biztos helye van a kezdőben" – tette hozzá.

Georges Leekens kijelentette: természetesen hisz abban, hogy irányításával a válogatott kijut a 2020-as Európa-bajnokságra.

hvg.hu Sport

Dárdai elmondta, mit gondol Leekensről

Szerdán lesz ezer napja, hogy Dárdai Pált kinevezték a Hertha BSC vezetőedzőjének, ennek alkalmából közölt vele interjút a Nemzeti Sport. a 61-szeres válogatott játékost, aki 2014 és 2015 között hét mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, az új szakvezetőről is kérdezték.