szerző:
hvg.hu

A kormányhoz és a tűzhöz is közel álló sportlap szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség elkezdte feltérképezni a jelölteket, akik válthatják a kapitányt.

Leekens eddig egyetlen dologban erős, ez pedig a mellébeszélés. A magyar válogatott ötlettelenül, gyengén és ami a legfontosabb, eredménytelenül játszik. Leekens fejében nem fordult meg, hogy lemondjon (négy meccsen eddig három vereség, egy iksz a mérlege), de lehet, mások fejében igen.

Erre utal az, hogy a Nemzeti Sport szellőztet. Információjuk szerint ugyanis a Magyar Labdarúgó-szövetség elkezdte feltérképezni a jelölteket arra az esetre, ha leváltanák Georges Leekens szövetségi kapitányt. Úgy tudják, két, a magyar futballt jól ismerő külföldi szakember is a jelöltek között van.

Egyikük a Videotonnal 2015-ben bajnoki aranyérmet szerző, a lengyel Wisla Kraków kispadjáról szerdán felálló spanyol Joan Carrillo, míg a másik a Honvédot 2017-ben az NB I. trónjára segítő, a DAC-cal az első idényében szlovák bronzérmes Marco Rossi.

De fontosnak tartották megjegyezni, nincs napirenden Leekens leváltása, jelentsen ez bármit is. A válogatott ősszel a finn csapat vendégeként Tamperében, a Ratina Stadionban kezdi meg szereplését szeptember 8-án, indul a Nemzetek Ligája. A görögök elleni hazai – zárt kapus – találkozót követően októberben kétszer vendégeskedik a magyar válogatott, amely 12-én az athéni Olimpiai Stadionban, három nappal később pedig a tallinni Le Coq Stadionban mérkőzik meg a görög, illetve az észt vendéglátókkal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!