szerző:
hvg.hu

Az ezernél is több ember és épület sérülését okozó meteor darabkáit 3-4 ezer forint körüli áron hirdetik a helyi lakosok.

Néhány órával a meteorit pénteki becsapódása után már megjelentek az első apróhirdetések az Avito.ru című, legnagyobb oroszországi apróhirdetési oldalon, melyben az objektum kisebb-nagyobb darabkáit árulják - írja az International Business Times.

A lap beszámolója szerint a karóra nagyságú darabokat 500 rubelért (nagyjából 3600 forint) árulta egy állítólagos helyi lakos, míg más 300 ezer rubelt (2,1 millió forint) is elkért a ritkaságért. A hirdetések közül mi már egyiket sem találtuk meg, melyben szerepet játszhat, hogy a Ria Novoszty orosz hírügynökség szerint a rendőrség fokozottan figyeli a meteorból hasznot húzni kívánók hirdetéseit.

Eközben mémként is feltűnt a neten a meteor: az egyik verzió szerint Putyin keze van a dologban, egy másik változat szerint pedig az Angry Birds egyik madarának szárnyai.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!