szerző:
hvg.hu

Nem csak az Apple van híján igazán átütő újításoknak, egy kicsit mintha a Samsung is elaludt volna. Az LG kijelzőgyártó részlege pedig jókor gondolt jóra.

Azt nem állítjuk, hogy a lecsapott szélű képernyőké a jövő, de azt igen, hogy a legtöbb gyártó valószínűleg megpróbálkozik majd egy-egy ilyen telefonnal a következő egy-két évben. A Samsung szeptemberben mutatta be a Galaxy Note Edge telefonját, melynek képernyője jobbról meg van toldva egy oldalsó sávval.

Erre kontrázott rá a CES 2015 szakkiállításon az LG Display: a vállalat kijelzőgyártó részlege szűk körben megvillantotta, hogy ők már rendelkeznek egy mindkét oldalán lecsapott szélű képernyővel, amelynek így – a fő résszel együtt – mindhárom oldala önállóan képes működni.

©

A dél-koreai iNews24 és a Verge beszámolói szerint egy 6 colos panelről van szó, amely először nem is biztos, hogy LG-telefonban tűnik majd fel, a képernyőből állítólag már rendelt a Xiaomi is.

Az egy vagy két oldalról hajlított képernyők előnyét jelenti, hogy az értesítések ide érkeznek, így nem zavarnak be a főképernyőn zajló dolgokba, másrészt áttekintésükhöz nem kell a főképernyőt felkapcsolni, így tovább bírhatja a telefon akkumulátora.

Ha nem szeretne lemaradni a CES 2015 legfontosabb újdonságairól, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát, ahol mindenről beszámolunk. Ha most rögtön belekezdene a hírek olvasásába, itt találja őket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!