szerző:
hvg.hu

A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadás óta 19 ezer francia weboldalt törtek fel az iszlám nevében online harcoló hackercsoportok.

Sosem volt még ilyen erős hackertámadás-hullám – közölte Arnaud Coustilliere, a francia hadsereg kiberbiztonsági részlegének vezetője. A Mashable beszámolója szerint a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás óta eltelt másfél hét alatt kb. 19 ezer honlapot törtek fel. A támadásokat a francia kibervédelem  “többé-kevésbé” szervezett csoportoknak, köztük néhány jól ismert iszlaimsta szervezetnek tulajdonítja.

A támadások zöme "deface-elés" volt, tehát az elkövetők valamilyen módon hozzáfértek a szerver gyökérkönyvtárában található fájlokhoz vagy a névszervert vezérlő beállításokhoz, módosították azokat, így aki beírta az oldal webcímét, az nem a megszokott tartalmat, hanem a dzsihádisták üzenetét láthatta.

©

Az Iszlám Állam (ISIS) nevében fellépő hackerek hétfőn feltörték az egyik legfontosabb amerikai központ Twitter-fiókját, és akkor azt ígérték, hogy kiberdzsihád következik.

A szólásszabadságért és civil jogokért kiálló Anonymous hackercsoport a múlt heti párizsi terrorcslekemények után hirdetett online háborút a szélsőséges iszlamista terrorszervezetek ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!