szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Államok volt védelmi minisztere 83 évesen diktafonra mondta, hogy milyen volt Winston Churchill kedvenc pasziánszjátéka, majd a programozók megcsinálták. Az ingyenes végeredmény lenyűgöző.

Egy háború közepébe csöppen, aki letölti iPhone-ra vagy iPadre az ingyenes Churchill Solitare pasziánszot, ami a készítők ígérete szerint hamarosan elérhető lesz Androidon is. A közkedvelt kártyajáték e változatát ugyanis nem akárki ihlette és nem akárki ötletei alapján készült. Úgy tartja a legenda, hogy Winston Churchill a második háborúban rendszeresen pasziánszozott, hogy fejlessze taktikai képességeit. Nem a legtöbbek által ismert szabályokkal, így nehezebb is a játék.

Van 6 lap, amelyet csak a jobb felső sarokba lehet helyezni – utóbbi rész ismerős minden pasziánszot kedvelőnek. A lapok sorrendbe rakásakor pedig még van két nehezítés. Egyrészt egyszerre 10 oszlopban kell tologatni a kártyákat. Ez még a kisebbik gond, utána jön a java: ha megakadunk, akkor a bal felső sarokból nem egy kártyaajánlatot kapunk, hanem minden egyes oszlopba egy új kártyát, alaposan megkavarva a szálakat.

©

Nos, mi könnyű módban kezdtük a játékot és nem is jutottunk sokáig. Mondhatnánk, hogy emiatt csak profiknak ajánljuk, de van valami, amiért bárkinek érdemes kipróbálni: a játékélmény. Olyan profin és szépen van összerakva az alkalmazás, hogy már az elején érkező animációval és zenével Churchill íróasztalán érezzük magunkat.

A "Campaign" funkcióval olyan az egész, mintha katonák lennénk, hiszen a győzelmekkel rangok járnak, mint a háborúban, egyre feljebb lehet lépni a ranglétrán. A dizájn és az ilyen ötletek pedig igazán hiteles háborús körítést adnak az egésznek, ami nem is csoda, hiszen nem akárki találta ki a játékot: az Egyesült Államok volt védelmi minisztere, Donald Rumsfeld. Ő a valaha volt legfiatalabb és második legidősebb ember is, aki Amerikában betöltötte ezt a posztot, legutóbb az iraki háború idején.

A játékban talán az elkészítési mód a legérdekesebb: a Wall Street Journal beszámolója szerint a 83 éves politikus diktafonra vette az ötleteit, majd a programozóknak adta a hangfelvételeket, akik tanácsai alapján életre keltették Churchill kedvenc pasziánszjátékát.

Sajnos az androidosok nem tudják letölteni. A játék oldalán az áll, hogy hamarosan érkezik az androidos verzió, de ne lepődjenek meg, ha ez rengeteg időbe telik.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!