szerző:
hvg.hu

A felhasználók tábora is szépen bővül, és a pénz is folyik a vállalathoz.

Közreadta friss negyedéves jelentését az ikonikus lájkolás funkcióját éppen megváltoztatni készülő Facebook. A számokból kiderült: három hónap alatt 1,55 milliárdról 1,59 milliárdra nőtt az aktív facebookozók száma, a Messengert pedig már 800 millióan használják. A szintén a Facebook tulajdonában lévő – nemrég teljesen ingyenessé tett – WhatsApp üzenetküldő 900 milliós felhasználónál tart, az Instagram pedig 400 milliónál.

©

A tavalyi év utolsó negyedéves jelentéséből az is kiderül, a karácsonyi szezonban 5,6 milliárd dollár, a teljes évben 17,93 milliárd dollár bevétele volt a Facebooknak – ez utóbbi adat 44 százalékkal jobb a 2014-esnél. Az éves profit 6,23 milliárd dollárt tett ki.

Érdekesség, hogy a tavalyi negyedévben az emített 1,59 milliárd felhasználó jelentős része, 823 millió kizárólag telefonról használta a Facebookot – az ilyen emberek tábora arányaiban sokkal gyorsabban növekszik, mint a teljes felhasználói kör.

©

Ennek is köszönhető, hogy miközben a tavalyi harmadik negyedévben a hirdetési bevételek 78 százaléka folyt be mobil platformról, ez az arány az utolsó negyedévre 80 százalékosra emelkedett.

Jelentésében a Facebook fontos mérföldkőként emlékezett meg arról, hogy néhány hete előrendelhetővé tette a virtuális valóság megéléséhez szükséges szemüvegét. Nem véletenül emelték ezt ki: mindez jelenleg csak a videojátékok világában tűnik érdekesnek, de néhány éven belül komoly változásokat hozhat az egész Facebookon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.