szerző:
hvg.hu

Tovább növekedhet az iPhone-ok népszerűsége, ha az Apple tényleg bevezeti a vezeték nélküli töltést.

Az előrejelzések szerint idén – évek óta először – csökkeni fognak az iPhone-eladási számok, így érthető, ha az Apple nem szeretné, ha trend válna ebből. A kézenfekvő megoldás ilyenkor egy új funkció lehet.

A legutóbbi értesülések szerint, amelyet a Bloomberg tett közzé a héten, az Apple most amerikai és ázsiai partnerekkel az úgynevezett nagytávolságú vezeték nélküli töltésen dolgozik. Nem egyszerű a feladat, hiszen vannak műszaki akadályok, az Apple-t például különösen aggasztja az energiaveszteség és a vezeték nélküli töltéssel együtt járó többi fizikai korlátozás.

Pedig ideje lépni, hiszen konkurens gyártók (például a Samsung) már egy ideje felmutattak vezeték nélküli töltési megoldásokat, az Apple viszont csak mostanában lépett be erre a területre az Apple Watch induktív töltési lehetőségével. Az okosóra ilyesfajta töltése azonban hosszabb időt vesz igénybe, mint amennyit megszoktak a felhasználók a többi Apple-eszköznél.

A konkurenseknél már megoldották
©

A most készülő újdonságról egyelőre keveset tudni, tulajdonképpen csak annyit, hogy nagyobb távolságról is tölthetők lennének vele az iPhone-ok és iPadek. Az újdonság bejelentésére 2017-ben kerülhetne sor, azaz az iPhone 7s kaphatná meg először ezt a különlegességet.

Korábban (tavaly nyáron) a Qualcomm rukkolt ki egy olyan megoldással, amelyik orvosolhatná a vezeték nélküli töltés problémáját, illetve olyan telefontok is készült már, amellyel ugyancsak vezeték nélkül tölthető az iPhone.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!