szerző:
hvg.hu

A szó szoros értelmében hajlítható, ráadásul ennek funkciója is van az alábbi okostelefonnál.

Ezúttal nem a bendgate esetek sorát bővíti a ReFlex nevű okostelefon, ezt a készüléket ugyanis szántszándékkal készítették hajlíthatóra.

A telefon az LG hajlítható 720p-s OLED kijelzőjét használja, és a kijelző mögé szerelt szenzorok érzékelik a hajlítás irányát és erősségét. Ezzel kombinálja a szokásos érintésérzékeny jellemzőket a telefon, azaz nemcsak ennek, hanem a hajlíthatóságnak is szerep juthat. A demóban az Angry Birds játékot használva a telefon hajlításával szinkronban nyúlt a parittya. Még vibrációs visszajelzés is van a nagyfelbontású kijelzőn, hogy az interakció élménye minél valóságosabb legyen.

©

A kanadai Queen’s University Human Media Labjában fejlesztett ReFlex hardverei persze nem hajlíthatók, az eszköz ugyanolyan architektúrára épül, mint a hagyományos androidos telefonok, azaz a ReFlex sem tönkretehetetlen.

A kutatók szerint öt éven belül kereskedelmi forgalomban is megjelenhetnének a tényleg hajlítható készülékek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!