szerző:
hvg.hu

A Facebook a YouTube-bal konkurálna a videózás tekintetében, közben már a sarkukban liheg a harmadik nagy vetélytárs.

A Facebook január végén közzétett negyedéves jelentéséből egyértelműen kiderült, mennyire fontos a videós vonal a cégnek, és azt sem titkolták, a YouTube első számú konkurenciájává kívánnak válni.

A héten viszont a Re/Code egyik cikkéből az is kiderült, hogy van itt még valaki, aki hasonló terveket dédelget. A népszerű üzenetküldő alkalmazás, a Snapchat vezérigazgatója, Evan Spiegel ugyanis egy San Franciscó-i konferencián nyilvánosságra hozta, hogy az oldalon naponta 8 milliárd videót néznek meg, és ez csak egy kicsivel marad el a Facebook által közölt számoktól.

©

Persze valószínű, hogy azóta már a Facebook is nagyobb számokat tudna megosztani, azonban a Snapchat igen csak gyors növekedésről adhat számot (nem egészen egy év alatt megnégyszereződött a videónézések száma), azaz nem kizárt, hogy hamarosan akár utol is érheti a legnagyobb közösségi oldalt, és azután már csak a YouTube-hoz való felzárkózás marad.

A számokról beszélve azt is érdemes figyelembe venni, hogy amíg a Facebookot naponta több mint egymilliárdan keresik fel, addig a Snapchatet csak tizedannyian (bár ez az adat tavaly május óta nem frissült). Spiegel azt is megosztotta a világgal, hogy a felhasználók átlagosan fél órát töltenek naponta az alkalmazással, és az új csatlakozók több mint a fele 25 évesnél idősebb.