szerző:
Papós Tamás

Az FBI rémálmaként emlegetett titkos és ingyenes üzenetküldőt napi szinten használja Edward Snowden chatelésre és telefonálásra. Most már Chrome-böngészővel számítógépen is használható, nem csak mobilon.

Az amerikai titkosszolgálat megfigyelési ügyeit leleplező Edward Snowden napi rendszerességgel a Signal általunk is bemutatott ingyenes alkalmazásával chatel és telefonál. Biztonsági szakértők szerint ez az app az FBI rémálma, fejlesztésével pedig nem álltak le: a végpont-végpont közötti titkosítással szolgáló Signal Private Messenger Chrome-bővítménye is megjelent, így már számítógépen is használható, nem csak mobilon.

Egyelőre csak azok számára működik, akik androidos készülékkel használják a mobil appot, az iPhone-osoknak várniuk kell.

©

Csak telepíteni kell a bővítményt, majd elindítani és megjelölni, hogy androidos mobilon vagy tableten használjuk az appot. Ezután elő is kell venni az eszközt, majd a Beállítások/Settings menüben az Eszközök/Devices lehetőséget választani és innen beszkennelni azt a QR-kódot, amit a Chrome-bővítmény megjelenít.

A regisztráció után minden ugyanúgy működik, mint a mobil alkalmazásban. Amennyiben a lehető legtitkosabb üzenetküldőre vágyik, ez a tippünk biztosan beválik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!