szerző:
hvg.hu

A Facebook sokáig amolyan "szent tehénként" kezelte a szöveges bejegyzéseket, Zuckerbergék megingathatatlannak tűntek abban, hogy a sima szöveges posztokban semmi trükközés ne lehessen. Pedig az üzenőfalak színesebbé tétele a facebookozók régi vágya, megannyi átverés is épült erre. Most azonban valósággá vált: ezentúl látványos háttérszínt adhatunk egy-egy kiírásunkhoz, egyszerűen.

A jelek szerint az utóbbi időben a Facebook fejlesztői egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felhasználók szöveges üzeneteire – pontosabban arra, hogy kiemeljék azokat a többi felhasználó számára. Néhány hónapja például olyan újítást vezettek be, aminek köszönhetően a 35 karakternél rövidebb bejegyzések jóval nagyobb betűtípussal jelennek meg, mint a többi poszt. Most egy újabb, még látványosabb fejlesztéssel rukkoltak elő.

A TechCrunch által felfedezett, aztán a Facebook által hivatalosan is megerősített új fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a szöveges bejegyzések betűmérete, de a poszt hátterének színe is megváltozik. Az eredeti, fehér színű háttér helyett nem szimplán színeket, hanem árnyalatokat választhatunk, ami fejlesztők reményei szerint sokkal izgalmasabbakká teszik a bejegyzéseket.

©

Ilyen stílusú állapotfrissítéseket egyelőre csak az androidosok tehetnek, a végeredményt viszont minden felhasználó látja. Az új funkció már sok magyar felhasználónál is megjelent, de ha ön esetleg még nem látja, ne aggódjon: pár napon belül mindenkinél bekapcsolják.

Előhívni egyszerű: csak el kell kezdeni gépelni az androidos Facebook-alkalmazás bejegyzésbeviteli mezőjében, ahol kis körökben jelennek meg a színek, amiből a számunkra tetszőt kiválasztva megváltozhat a poszt háttérszíne.

©

Ha nem csak mások számára szeretne színezni, hanem olvashatóbbá tenné saját üzenőfalát – mentesítve a sok idegesítő bejegyzéstől –, arra is van egy tippünk, itt találja.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!