szerző:
hvg.hu

A világhírű tudós Stephen Hawking a Virgin Galactic űrhajóján kap majd helyet, hogy turistaként az űrbe repülhessen.

Épp tíz évvel ezelőtt, 2007 januárjában jelentette be a világhírű asztrofizikus Stephen Hawking, hogy néhány éven belül teljesülhet egy régóta dédelgetett álma, és kijuthat a világűrbe. Az akkori tervek szerint 2009-ben a Virgin Galactic magáncég egyik első űrturistája lett volna, ám az utazás számos probléma miatt azóta sem jött össze. A jelek szerint azonban hamarosan révbe érhet a történet.

Hawking hétfő reggel az Independentnek nyilatkova elárulta: hamarosan fellövik a Virgin Galactic űrhajóját, ő pedig ott lesz a fedélzeten. Sir Richard Branson, a Virgin Galactic tulajdonosa maga ajánlott fel egy helyet Stephen Hawkingnak, pontos dátumról azonban (egyelőre) nem esett szó.

A tudós korábban már járt a súlytalanság állapotában, ezúttal azonban a világűrbe is eljuthat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!