szerző:
hvg.hu

Egy két gombnyomással élő térképet oszthatunk majd meg az ismerősünkkel, így könnyebben tudnak segíteni akár az útbaigazításban is, hiszen láthatják, hogy épp merre járunk.

Nagyon úgy tűnik, hogy ez a hónap tényleg a Messengerről szól a Facebooknál. Miután a hónap elején ránkszabadították az eddigi legszörnyűbb fejlesztésüket, majd a napokban bejelentettek két rendkívül hasznos új funkciót, most ismét egy újdonsággal bővül az alkalmazás.

A fejlesztőknek köszönhetően hamarosan úgy oszthatjuk meg egy ismerőssel, vagy egy adott csoporttal a helyadatunkat, hogy azt legfeljebb 60 percen keresztül élőben követheti az illető. Ennek köszönhetően a jövőben például úgy navigálhatjuk majd egy eltévedt ismerősünket, hogy látni fogjuk, a jó irányba halad-e. A megosztás egy külön gombot kap majd a Messengeren belül, hogy minél könnyebben lehessen használni.

©

A Messengerben egyébként eddig is meg lehetett osztani a helyadatokat, de mindezt csak statikus formában. Mostantól azonban a térképen bennünket jelölő kék pötty mozogni is fog. A “közvetítés” legfeljebb 60 percig tart majd, de bármikor dönthetünk úgy, hogy megszakítjuk az “adást”.

A fejlesztés az ígéretek szerint rövidesen az androidos és az iPhone-os alkalmazásban is elérhető lesz.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook Messenger újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!