szerző:
hvg.hu

Örökbe fogadhat egy földdarabot vagy akár vizet is az idei Föld Napján: a NASA adoptálási akciója a természet védelmére hívja fel a figyelmet.

47 évvel ezelőtt tartották az Egyesült Államokban az első Föld Napját, és a kezdeményezés 1990-re világmozgalommá vált. Ma már több milliárd ember vesz részt valamilyen környezetvédelmi eseményen ezen a napon, azaz április 22-én.

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal a saját eszközével hívja fel a figyelmet bolygónk védelmére: egy dedikált oldalon örökbe lehet fogadni egy véletlenszerűen választott földdarabot vagy vizet, ahogyan az az űrből látszik.

©

Egyszerű részt venni az örökbefogadásba: csak be kell írni a nevünket a weboldal beviteli mezőjébe, majd az Adopt! gombra kell kattintani. Már láthatjuk is a „magasból” az örökbe fogadott területet (a képet a NASA műholdja készítette), annak pontos koordinátáival. Különálló adatrétegeket is mutat róla az oldal, ezek mindig az adott terület sajátosságaihoz igazodnak. Az Explore Map feliratra kattintva közelebbről is szemügyre vehetjük, hol és milyen bolygórészletet kaptunk a sorstól.

Az örökbefogadási kártyánk kinyomtatható, illetve megosztható a közösségi oldalakon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!