Balogh Csaba
Balogh Csaba

Egy közel 13 km hosszú rendezőpályaudvaron, a világ legnagyobb vonatfarmján járt a Facebook alapítója. Nézze meg a látogatásról készült fényképeket, és utána ismételje el magában párszor, hogy "és ez az ember nem akar az USA elnöke lenni".

A nebraskai North Platte közelében található a világ legnagyobb rendezőpályaudvara: a Bailey Yard 12,8 km hosszan nyúlik el. Az üzemeltető Union Pacific Railroad vasúttársaság oldalán olvasható adatok szerint a pályaudvarra naponta 139 vonat 14 ezer vagonja fut be a 17 érkeztető vágány valamelyikére. 3000 kocsit rendeznek újra a két gurítódombon, majd az új szerelvények a 16 indító vágány valamelyikén hagyják el a rendezőpályaudvart.

Az észak-déli és a kelet-nyugati vasútvonalak találkozási pontjában fekvő Bailey Yardra átlagosan 10 percenként érkezik egy tehervonat, szombaton pedig ide érkezett Mark Zuckerberg is. A Facebook-vezér egy 360 fokos (illetve valójában inkább 180 fokos) panorámafotót tett közzé látogatásáról. A mellé írt szövegben érzékelteti, hogy mivel az Egyesült Államokban szállított összes áru 40 százaléka vonaton utazik, ezért az amerikaiak mindannyian nagyra kelle értékeljék a Bailey Yardon dolgozók munkáját, hiszen nagyban függnek tőle.

A látogatásról nem csak Mark Zuckerberg tett ki Facebook-profiljára egy panorámafotót, hanem a Union Pacific is kitett néhány felvételt. Ha a Zuckerberg által kiírt, fentebb említett szövegről még nem jutott eszébe egy hosszú távú politkusi/elnöki kampány, akkor nézze meg az alábbi fotókat is.

©
©
©
©
©
©

Az amerikai elnöki székért való esetleges indulásáról szóló sajtóértesülések után a Facebook-alapító cáfolta, hogy ilyen babérokra törne. Emlékezetes: öt évvel ezelőtt ezt mondta Hillary Clinton is.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebookról és alapítójáról kapcsolatos dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!