szerző:
hvg.hu

A stremelési világrekord után a Despacito újabb fontos elsőséget szerzett: 3 milliárd feletti nézettséggel a YouTube valaha volt legnézettebb videója lett a sláger klipje.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Luis Fonsi és Daddy Yankee száma, a Despacito megdöntötte a streamelési világrekordot. Abba a számba többek között a szám klipjének YouTube-os nézettsége is beleszámított. Az év slágere most már utóbbi kategóriában is a legjobb lett: hivatalosan is a YouTube valaha volt legnézettebb videója lett a szám klipje.

A Halálos Iramban filmszéria hatodik részéből ismert zene, Wiz Khalifa leghíresebb száma, a See You Again tartotta az eddigi YouTube-rekordot. Annak a számnak cikkünk írásakor közel 3 millió hiányzik a 3 milliárdos nézettséghez, a Despacito viszont már az álomhatár fölé került. A See You Again így mindössze 3 hétig volt YouTube-rekorder, miután megelőzte Psy Gangnam Style című slágerét.

A YouTube statisztikái szerint a Despacito klipjét másodpercenként 170, naponta pedig 15 millió alkalommal indítják el

A Despaciot YouTube-os népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy több mint fél évvel a megjelenése után is óriási sikert tud aratni egy-egy feldolgozása. A legutóbbi, és magyar szempontból legérdekesebb ilyen kísérletet a Pamkutya mutatta be. Cikkünk írásakor 24 órája jelent meg a videó, és máris több mint 1,2 millió megtekintésnél jár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Top 10: ezek minden idők legnézettebb YouTube-videói

Összegyűjtötték azt a tíz YouTube-videót, amelyet a legtöbben néztek meg idáig. Ezeknél már nem több száz millió, hanem milliárdnyi megnézésről van szó. Nem a Gangnam Style az első. És nem is a Despacito.