szerző:
hvg.hu

A legnépszerűbb GIF-készítő szolgáltatásnak megjelent a mobil böngészős verziója, így le sem kell tölteni a Giphy alkalmazását, hogy animációt készítsünk.

Naponta több mint 100 millió ember használja a Giphy szolgáltatásait, így messze a legnépszerűbb GIF-készítő és GIF-kereső oldalról van szó. Természetesen animációk készítéséhez már mobil alkalmazást is adtak ki – be is mutattuk –, és persze számítógépen is könnyedén lehet GIF-eket csinálni.

Mobilon viszont böngészőből nem ment, ezidáig: most már az app sem kell, elég a Giphy Maker weboldalára menni, és ugyanolyan könnyű GIF-eket készíteni, mint az alkalmazással.

©

A “Take a photo or video” feliratra kattintva rögtön a kamerához vezet az oldal, hogy elkészüljön a felvétel, az “Upload from camera roll” lehetőséggel pedig a galériából lehet választani.

Ezután csak ki kell választani, hogy a felvétel melyik részéről induljon a GIF és milyen hosszú legyen, majd kétszer a "Next" feliratra kattintva véglegesíthető az animáció, ami aztán letölthető a “Save GIF” lehetőséggel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.