szerző:
hvg.hu

A legnépszerűbb GIF-készítő szolgáltatásnak megjelent a mobil böngészős verziója, így le sem kell tölteni a Giphy alkalmazását, hogy animációt készítsünk.

Naponta több mint 100 millió ember használja a Giphy szolgáltatásait, így messze a legnépszerűbb GIF-készítő és GIF-kereső oldalról van szó. Természetesen animációk készítéséhez már mobil alkalmazást is adtak ki – be is mutattuk –, és persze számítógépen is könnyedén lehet GIF-eket csinálni.

Mobilon viszont böngészőből nem ment, ezidáig: most már az app sem kell, elég a Giphy Maker weboldalára menni, és ugyanolyan könnyű GIF-eket készíteni, mint az alkalmazással.

©

A “Take a photo or video” feliratra kattintva rögtön a kamerához vezet az oldal, hogy elkészüljön a felvétel, az “Upload from camera roll” lehetőséggel pedig a galériából lehet választani.

Ezután csak ki kell választani, hogy a felvétel melyik részéről induljon a GIF és milyen hosszú legyen, majd kétszer a "Next" feliratra kattintva véglegesíthető az animáció, ami aztán letölthető a “Save GIF” lehetőséggel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!