szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy még sosem hallott erről az alkalmazásról, de a tinik imádják, a kínaiak pedig nem mindennapi összeget fizettek érte.

Még Mark Zuckerberg is meg tudja számolni egy kezén, hány technológiai céget vett meg legalább 1 milliárd dollárért, ezért is érdekes a hír, hogy a hazánkban egyáltalán nem ismert Beijing Bytedance Technology ilyen összegért vásárolt fel egy alkalmazást. Ami pedig egészen furcsa: a hatalmas összeget egy olyan appért adták, amivel tinédzserek szoktak tátogni ás táncolni slágerekre. Igen, egy videós karaoke app, amivel pár tini már világhírre is szert tett – mármint korosztálya körében.

A magyar tizenévesek körében is népszerű Musical.ly-ről van szó, és a maximum 15 másodperces produkciók kapcsán ilyesmikre kell gondolni. Az előadó nem más, mint az app legnagyobb sztárja, Jacob Sartorius.

Az alkalmazásnak 120 millió aktív felhasználója van, 60 százalékuk 13 és 20 év közötti. A felvásárló cég alkalmazása személyre szabott híreket kínál kínaiaknak, az üzlettel pedig az a célja, hogy világszerte is terjeszkedni tudjon, de a Musical.ly is nagyon jól jár, ugyanis így fel tudja használni a pekingi cég mesterséges intelligenciáján alapuló, nagy sikereket elérő technológiáját – írja a felvásárlásról elsőként beszámoló Wall Street Journal.

Az iparági pletykák alapján egyébként hasonló összegért a Facebook is fel akarta vásárolni az alkalmazást, szintén 1 milliárd dollár körüli összegért, de tavaly nyáron azt az ajánlatot elutasították. A közösségi oldal így is vett nemrég egy tinik körében népszerű alkalmazást, ami szerintünk az év talán legjobb mobilos ötlete.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.