szerző:
hvg.hu

A rossz akkumulátorok miatt tűzveszélyesek lehetnek egyes Fujitsu notebookok. Elindították az érintett modellek visszahívását.

Nemrégiben a Lenovo hívott vissza pár notebook-modellt, most néhány Fujitsu-gép került hasonló helyzetbe. Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága szerint a visszahívásban szereplő egyik notebook már okozott tüzet, de egyéb információkat nem közöltek róla, csupán annyit, hogy az eset Kanadában történt.

Maguk a notebookok nem hibásak, a problémát a Panasonic-gyártmányú lítium-ion akkumulátor okozza, ugyanis túlmelegedhet és kigyulladhat. A szóban forgó modellek a Fujitsu Celsius H720 és néhány Lifebook gép. A visszahívott akkuk termékszáma: CP556150-03, CP579060-01, CP629458-03, és az akkun lévő fehér címkén ellenőrizhető az érintettség. A Fujitsu cserélni fogja az akkumulátorokat.

©
©

Az érintett felhasználóknak azt javasolják, hogy az akkucseréig kapcsolják ki a gépet, vegyék ki az akkumulátort, és csak a hálózati adapterről használják a készüléket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!