szerző:
hvg.hu

A rossz akkumulátorok miatt tűzveszélyesek lehetnek egyes Fujitsu notebookok. Elindították az érintett modellek visszahívását.

Nemrégiben a Lenovo hívott vissza pár notebook-modellt, most néhány Fujitsu-gép került hasonló helyzetbe. Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága szerint a visszahívásban szereplő egyik notebook már okozott tüzet, de egyéb információkat nem közöltek róla, csupán annyit, hogy az eset Kanadában történt.

Maguk a notebookok nem hibásak, a problémát a Panasonic-gyártmányú lítium-ion akkumulátor okozza, ugyanis túlmelegedhet és kigyulladhat. A szóban forgó modellek a Fujitsu Celsius H720 és néhány Lifebook gép. A visszahívott akkuk termékszáma: CP556150-03, CP579060-01, CP629458-03, és az akkun lévő fehér címkén ellenőrizhető az érintettség. A Fujitsu cserélni fogja az akkumulátorokat.

©
©

Az érintett felhasználóknak azt javasolják, hogy az akkucseréig kapcsolják ki a gépet, vegyék ki az akkumulátort, és csak a hálózati adapterről használják a készüléket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!