szerző:
hvg.hu

Tudja, miért jó, hogy a mozdonyokra szerelt GPS-követők és internet korában élünk? Például azért, mert egy átlagos állampolgár is két kattintással olyan információkat szerezhet magának, amellyel egy kicsit átláthat a szitán.

Azt hiszi, hogy csak a bérekben van különbség az ország keleti és nyugati fele között? Elképzelhető, hogy téved. Vegyük például az infrastruktúrát.

A MÁV-Start üzemeltet egy olyan online szolgáltatást, ahol valós időben követhetők a jelenleg forgalomban lévő vonatok. A térképen a narancs színű pontok a 15-59 perces, a pirosak pedig a 60 perc fölötti késésben lévő járatokat jelzik.

©

Érdekes, ugye? A piros pontok mindegyike a kelet-magyarországi vonalakon van – mind a dombosabb észak-keleti, mind az alföldi részen.

Hát persze, hiszen csak a keleti megyékben esik a hó, gondolhatnánk. Vessünk egy pillantást az időképre.

©

Jó, akkor biztos csak keleten van fagy, nyugaton repkednek a pluszok.

©

Ez sem stimmel. Elképzelhető tehát, hogy ahogy maguk a szerelvények minősége, úgy a sínek és az infrastruktúra állapota is sokkal rosszabb a kelet-magyarországi vonalakon.

Az aktuális vonatkésésekről itt olvashat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Végre feltették a teljes magyar vasúti menetrendet a Google Térképbe

Kilencven hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővül a Google Maps. A Google, a MÁV és a GYSEV együttműködésének köszönhetően mostantól Magyarország teljes belföldi vasúti menetrendje elérhető a Google útvonaltervezőjében.

hvg.hu Tech

Szokott vonatozni? Töltse le, remek alkalmazással rukkolt elő a MÁV

A MÁV androidosok és iPhone-osok számára is egy olyan ingyenes alkalmazást biztosít, amellyel a járatokról tényleg mindent meg lehet tudni. Még annál is többet, mint eddig, hiszen a vonaton ülve és a peronon állva is chatelhetünk az utasokkal és a személyzettel.