szerző:
hvg.hu

Különös módon vetne véget a Samsung az internet-függőségnek: egy olyan okostelefonnal, amelyikkel nem lehet netezni.

Június utolsó napjától kezdi értékesíteni a Samsung a Galaxy J2 Pro okostelefont, amelyik annyiban azért nem okos, hogy nem lehet vele kapcsolódni a világhálóra. A gyártó két célcsoportot nevezett meg, a diákokat (a 18 és 21 év közötti vásárlók számára még különleges kedvezményt is kínál), illetve az időseket, összefoglalóan azokat, akik zavarónak tartják/tarthatják az internetet. Bár a Samsung nem tett említést róla, de van még egy szóba jöhető csoport, méghozzá a szülőké, akik szeretnék, ha a gyerekük elérhető lenne, de annak nem örülnek, ha a csemete netezéssel múlatja az időt.

A Samsung szerint jó lehet a diákoknak, ha a net nem vonja el a figyelmüket a tanulásról, az idősek pedig egy egyszerűen használható okoseszközhöz juthatnának.

A telefon specifikációi bár nem kimagaslóak, de nem is annyira rosszak. A készüléknek 5”-es QHD kijelzője van, a belsejében egy nem megnevezett, 1,4 GHz-es négymagos processzor dolgozik 1,5 GB RAM támogatásával. A belső tárhely 16 GB, de van microSD kártyás bővítési lehetőség. A szelfikészítő 5 MP-es, a hátoldalra pedig egy 8 MP-es kamera került, szóval így is, úgy is lehet fényképezni, igaz a fotók nem oszthatók meg, legalábbis nem azonnal és közvetlenül. A telefon akkuja 2600 mAh-s.

©

Van rajta egy előre telepített szótár, de appok is tölthetők a telefonra, hiszen semmi sem akadályozza, hogy valaki szoftvereket vigyen fel egy szabványos Android APK használatával, de persze ennek csak akkor an értelme, ha az alkalmazás nem igényel adatkapcsolatot. Szóval jöhet egy jópofa számológép, egy jegyzetelőalkalmazás, viszont a Facebookról vagy az Instagramról le kell mondani, de lehet, hogy ez nem is akkora tragédia.

A Galaxy J2 Pro nagyjából 47 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül Dél-Koreában, azonban arról, hogy megjelenik-e a nemzetközi piacokon, egyelőre nincsen információ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!