szerző:
hvg.hu

A világ lottótörténelmének legnagyobb összegét, 1,59 milliárd dollárt ért az egyetlen nyertes szelvény, azaz könnyen lehet, nem kell osztoznia a senkivel a szerencsés győztesnek.

Nem ritka nagyobb lottónyereményeknél, hogy közösen vásárolnak szelvényeket nagyobb számban, ezzel növelve nyerési esélyeiket, így könnyen előfordulhat, hogy több nyertes áll az amerikai Powerball lottó, egyben a világ legnagyobb lottónyereménye mögött. A rekordot jelentő – árfolyamingadozástól függő – 460 milliárd forint értékű jackpotot a Los Angeles melletti Chino Hillben adták fel – írja a Reuters.

M. Faroqui, egy 7-Eleven bolt eladója ünnepel a kaliforniai Los Angeles elővárosában, Chino Hillsben 2016. január 13-án, miután megtudta, hogy az üzletben vásárolták az egyetlen telitalálatos Powerball lottószelvényt.
©

Azonban nem juthat azonnal a teljes összeghez, ugyanis abban az esetben a végösszeg "csak" 930 millió dollár lenne az amerikai szabályozás szerint. A teljes összeget 29 év alatt fizethetik ki neki részletekben. A győztes szelvény esélye 1 volt a 292 millióból.

A lottóláz hatalmas volt az Egyesült Államokban, emberek tömegei vásárolták tucatjával a 2 dolláros szelvényeket. Az összeg tavaly november eleje óta halmozódott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!