szerző:
hvg.hu

Lezárták az egyik moszkvai metróállomást, miután egy levágott gyerekfejet szorongató utas Allah akbar kiáltásokkal lépett be az állomás területére. A nőt azután elfogták, kiderült, hogy a megölt gyerek dadája.

Egy véres, levágott gyerekfejjel a kezében lépett be egy nő a moszkvai Oktjabrszkoje polje metróállomásra.

A kiabáló nő teljesen feketébe volt öltözve, és azt kiáltozta, hogy Allah akbar. A rendőrök megszállták a metrómegálló kijáratát, majd elfogták a nőt. Állítólag az asszony azzal is fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát.

Az Oktjabrszkoje polje állomás közelében egy kiégett lakásban a hatóságok megtalálták a lefejezett 3-4 éves gyerek holttestét. A gyereket különös kegyetlenséggel gyilkolták meg.

Az alábbi videón a levágott fej természetesen ki van kockázva. Az is látható, hogy a nőt hogyan fogják el, ezután őrizetbe is vették.

A nőről kiderült, hogy közép-ázsiai, 39 éves és a gyerek dadája volt.

Sajtójelentések szerint a nő üzbegisztáni, a tettét pedig azzal indokolta, hogy megcsalta a férje. Az erről beszámoló Lifenews.ru orosz internetes portál szerint a nő nem magyarázta meg, hogy ehhez mi köze van a családnak, amely őt a gyerek mellé felfogadta. 

A nő állítólag megvárta, amíg négyéves áldozatának szülei elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. 

A nyomozóhatóságok kezdeményezik a dada letartóztatását. A rendvédelmi hatóságok egy szóvivője közölte, a nő állapota arra utal, hogy nem beszámítható, és elképzelhető, hogy valamilyen narkotikum hatása alatt van.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, nevük mellőzését kérő források szerint a hatóságok terrorfenyegetésként kezelik az ügyet. Az Oktjabrszkoje polje Moszkva észak-nyugati részén található.