szerző:
MTI

Legalább egy embert megölt és kilencet megsebesített kedden délután Tel-Avivban egy késes ámokfutó, mielőtt agyonlőtték – jelentette az izraeli rendőrség és a belbiztonsági szolgálatok.

A palesztin tettes az óvárosban kezdte az őrjöngést, majd a tengerparti sétányon rohant végig, és megszúrt mindenkit, akit csak ért, mielőtt végeztek vele. Útvonalát vértócsák jelezték. Többen súlyosan megsebesültek.

A rendőrség csak annyit közölt róla, hogy "terrorista".

A hasonló merényletek megszaporodtak Izrael több pontján, a megszállt palesztin területeken és Jeruzsálemben az utóbbi hónapokban. Az áldozatok között 28 izraelin kívül egy-egy amerikai, eritreai és szudáni is volt. A francia hírügynökség 183-ra teszi a támadások vagy támadás gyanúja miatt lelőtt palesztinok számát, más forrás 72-ről adott hírt.

A jelentések felhívják a figyelmet arra, hogy az ámokfutás csak pár kilométerre történt attól a helytől, ahol kedden Joe Biden amerikai alelnök egy találkozón vett részt.

Korábban napközben egy palesztin nő is késeléssel próbálkozott Jeruzsálem keleti felében, de sikertelenül. Őt is agyonlőtték.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!