szerző:
hvg.hu

A párizsi merényletekkel kapcsolatban nyomoztak a rendőrök, egyelőre három sérült rendőrről tudni.

Legalább egy, de lehet, hogy több fegyveressel akad dolguk kedd délután a belga rendőrségnek egy házkutatás során - értesült a CNN. A rendőségi jelentések szerint könnyebben megsérül három rendőr, de további információkat eddig nem osztottak meg a hatóságok, csak annyit tudni, hogy a párizsi merényletekkel kapcsolatosan vonultak fel. Az után a hálózat után kutatnak, akik segíthették a tavaly novemberi merénylőket.

A házkutatásban francia rendőrök is részt vettek, a csatorna értesülései szerint a mostani rajtaütés egy kiemelt helyszínen történt, ahol magasan rangsorolt terroristákat gyanítottak. Egy ember elberikádozta megát az épületben, egy közben elmenekült a helyszínről.

A rendőrök arra számítottak, hogy a lakás üres lesz. Brüsszel Forest városrészében legalább 30 lövést hallott egy helyi férfi - mondta a CNN-nek. Forest meglehetősen távol esik az eddig a terroristák kedvelt szálláshelyéül szolgáló Molenbeektől.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!