szerző:
hvg.hu

A 32 éves nő barátja után utazott Ankarába, ahol egy utcai csetepaté során életét vesztette. Halálát egy eltévedt golyó okozhatta.

Életet vesztette a törökországi Ankarában egy fiatal szlovákiai magyar lány, akit egy utcai csetepaté során lőttek le, valószínűleg véletlenül – írja az Új Szó, szlovákiai magyar nyelvű hírportál, idézve a Nový čas nevű lap cikkét.

A lap meg is nevezi a nőt, a hírek szerint egy 32 éves, Gyurkovics Eszter nevű lányról van szó, aki néhány hónappal ezelőtt utazott ki a török fővárosba barátja után. Gyurkovics állítólag a zavargások során kihajolt az ablakon, majd eltalálta egy golyó.

A lány halálhírét a szlovák külügyminisztérium is megerősítette a Nový časnak. Állításuk szerint segítséget nyújtanak a családnak, hogy haza tudják szállítani a fiatal holttestét.

Gyurkovics Eszter a pozsonyi Comenius Egyetemen tanult, magyar–esztétika szakon végzett – teszi hozzá a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!