szerző:
hvg.hu

Az AvtoVAZ a közeljövőben számos új modellel fog előrukkolni, és létszámbővítésre is készül.

A hazánkban jelenleg négyféle modellt árusító Lada kínálata az elkövetkezendő években teljesen meg fog újulni. Az AvtoVAZ a jelenlegi tervek szerint az előttünk álló nyolc évben, tehát 2026-ig tizenkét új típust dob majd piacra, emellett pedig tizenegy ráncfelvarrást is végre kíván hajtani.

Annak érdekében, hogy az ígéretesnek tűnő tervet sikerüljön megvalósítani, a júniustól új vezér által dirigálandó orosz vállalatnak létszámbővítésre van szüksége. Ennek keretein belül több mint 250 új alkalmazottat fognak felvenni, elsősorban tervezőmérnököket, projektmenedzsereket és csoportvezetőket.

A Lada jelenleg hét termékcsaládban összesen huszonkét modellt forgalmaz a hazai piacán, ahol jelenleg mintegy 20 százalékos piacrésszel bír. A Vesta, Granta, Kalina, 4x4, X-Ray, Largus és Priora modellek közül nálunk az utóbbi három nem kapható.

Érdekesség, hogy az orosz terepjáró-, illetve divatterepjáró-piacon még mindig az a Lada 4x4 a bronzérmes, mely a több mint 40 éve debütált Niva technikájára épül. Utóbbi modellt nemrégiben mi is alaposan leteszteltük, és terepjáró képességein kívül nem sok mindennel voltunk elégedettek.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!