szerző:
László Ferenc

A magyar túraautó-versenyző nevével fémjelzett Hyundaiból nem készül túl sok darab, így nem árt sietni a megrendeléssel.

Michelisz Norbert élete mostanság a Hyundairól szól, hiszen a dél-koreai gyártó i30 N típusú versenyautóját használja a WTCR sorozatban, és saját csapata, a M1RA is ilyen versenyautóval küzd az ellenfelek ellen. Az i30 N-ből természetesen utcai változat is létezik, a 275 lóerős izgalmas csúcsváltozatot nemrégiben mi is alaposan kipróbáltuk.

Ma pedig egy limitált szériás i30 N-ről rántotta le a leplet mindenki Norbija. A budapesti rendezvényen vörös színben kiállított sportos kompakt egyéb színekben is elérhető, de mivel mindössze 20 példány készül belőle, nem árt sietni a rendeléssel, nehogy lecsússzanak az érdeklődők a kizárólag a magyar piacon forgalmazott típusról.

©

A Michelisz Norbert nevével fémjelzett i30 N 9,4 millió forintba kerül, és egyetlen konkrét felszereltséggel érhető el, vagyis a színt leszámítva mind a 20 példány teljesen egyforma. A limitált szériás Hyundai az i30 N erősebb, 275 lóerős Performance kivitelére épül, és a Hyundai szerint egy észszerűen felextrázott kocsi, mely egyértelműen drágább lenne, ha valaki egy normál i30 N Performance-ba rendelné meg a Norbi-féle autóban lévő extrákat.

©

Panorámatető például nincs a kocsiban, mert az sport szempontból felesleges extra lenne, és az árat is feleslegesen növelné, de például a sok esetben hasznos gyári navigáció megkapják a vásárlók. No és persze azokat a kis plaketteket, melyek a kocsi első kerekeinél, hátulján, illetve belsejében azt jelzik, hogy az adott autó a 20-as széria pontosan hányadik számozott modellje.

A vásárlók ezenkívül egy opcionális vezetési tréningen is részt vehetnek az éppen a szezon végi hajrára készülő Michelisz Norberttel, illetve biztosak lehetnek abban, hogy a limitált szériás i30 N-ük az évek múlásával kevésbé veszíti majd értékét, mint a normál i30 N-esek.

©

 

©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Önnek milyen hangerő van beállítva a telefonján? Jobb, ha most ránéz erre

Önnek milyen hangerő van beállítva a telefonján? Jobb, ha most ránéz erre

Építészet a NER-ben: épülő-szépülő horthysta Disneyland

Építészet a NER-ben: épülő-szépülő horthysta Disneyland

MNB: Nagy baj lehet még a budapesti lakáspiacon

MNB: Nagy baj lehet még a budapesti lakáspiacon

Horn Gábor lebuktatta a Fideszt: a liberálisok jó része a kormánypártnál van

Horn Gábor lebuktatta a Fideszt: a liberálisok jó része a kormánypártnál van

A Budapestre érkező Sting és Shaggy egy izgalmas kis olasz sportautóban

A Budapestre érkező Sting és Shaggy egy izgalmas kis olasz sportautóban

Napi soros: most migránssimogató svédekkel riogat a Tv2

Napi soros: most migránssimogató svédekkel riogat a Tv2