szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ami azt is jelenti, hogy a 900 millió forintos, Mercedes-AMG csodaautót nem feltétlenül a hangjáért fogjuk szeretni.

2017-ben, Lewis Hamilton közreműködésével mutatták be a Mercedes-AMG One-t, amely egy mai Forma–1-es technológiát képviselő autó utcára engedése volna. Azóta eltelt két év, de még mindig nincs kész teljesen a jármű, és a hírek szerint nem egészen 2021-ig nem is készül el, de legalább már néhány videón már látható.

Az autó tényleg F1-es alapokon nyugszik, 1,6 literes motor van ebben is, és ugyanúgy turbó-hibrid technológiát kap, mint a versenyautók, nagyjából hasonló 900-1000 lóerős teljesítménnyel egyetemben.

Összesen 275 darab készül majd belőle, és a hírek szerint a motorjainak élettartama 50 ezer kilométere lesz – ebben is hasonlít egy pályaautóhoz. Az ára az ultrakönnyű csúcstechnológiás modellnek 2,27 millió dollár lesz újonan, vagyis közel 900 millió forint. (Mindennek ellenére már az összes példányt lefoglalózták.)

©

A most felbukkant videókon végre hallani is lehet a V6-os motorú hiperautót, amely kétségtelenül ebben a vonatkozásban sem nevezhető szokványosnak. A hangja nagyon távol van egy öblös V8-as vagy V10-es motorú autóétól, inkább a jellegzetes hibrides visítás mellé társul némi motorhang is. (Az Instagram-posztban vannak a videók is a képeket követően.)

Most elég tiszta felvételek kerültek ki egy Instagram-oldalra, egy olyan valóban szuperexkluzív rendezvényről Baden-Badenből, ahol a Mercedes-AMG megmutatta ezt a régóta várt modelljét is.

A hírek szerint a mérnököknek továbbra is a jelenleg fogyasztási és emissziós szabványok elérése jelenti a problémát. Nyilvánvalóan nem csak ez a részlet kíván különleges fejlesztéseket: a maga nemében az egész autó technológiai csúcspéldány speciális karbonszerkezetével, egyedi váltóművével, futóműelemeivel, karbonfékeivel.

A komplett csomag még nincs rajtra kész állapotban, de a Mercedes-AMG mérnökei biztosan nem hagynak veszni egy ekkora presztízsprojektet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!