szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csinált egy kis tüzet, de a kút szerencsére nem lobbant be. Részeg volt.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közveszélyokozás kísérlete és rongálás miatt vádat emelt egy 23 éves férfivel szemben, aki tavaly Tiszakécskén egy zárva tartó benzinkúton a töltőpisztolyokból benzint locsolt a földre és meggyújtotta azt – közölte az ügyészség.

A 23 éves tiszakécskei férfi röviddel azután, hogy őt a bíróság lopás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 2018. december 23-án éjjel erősen ittas állapotban megjelent egy tiszakécskei benzinkúton. Leemelte az egyik töltőpisztolyt és üzemanyagot próbált a földre folyatni. Mivel a benzinkút zárva volt, és a kútoszlopokat áramtalanították, eleinte nem járt sikerrel. Ezután még több töltőpisztollyal próbálkozott, mígnem a harmadiknál mindkét töltőpisztolyból sikerült üzemanyagot locsolnia a földre. Ezután öngyújtójával meggyújtotta a kifolyt benzint, ami 12 másodpercen át égett. A férfi ezután egy újabb töltőpisztolyt leemelve, annak végét is megpróbálta meggyújtani, de az a tűzbiztonsági-technikai kialakításnak köszönhetően nem lobbant be.

A férfi ezután a benzinkút üzletének kirakatüvegét is kinézte magának: egy műanyag virágtartóval akarta betörni, majd a bejárati ajtót feszegette, miközben ittassága miatt többször a földre esett. Végül egy fa virágládát is a kirakatnak dobott, melynek következtében az üveg megrepedt. A férfi ezután távozott a helyszínről. A kirakat biztonsági üvegében 505 ezer forint kár keletkezett, mely nem térült meg.

A büntetett előéletű, visszaesőnek számító férfit az ügyészség közveszélyokozás bűntettének kísérletével és rongálás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint azt, hogy a bíróság a korábbi börtönbüntetése utólagos végrehajtását is rendelje el. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felrobbant egy családi ház Mátranovákon

Felrobbant egy családi ház Mátranovákon

Elmaradt a csengeri „örökösnő” tárgyalása, Kósa Lajos állítja, hogy nem fogadott el tőle pénzt

Elmaradt a csengeri „örökösnő” tárgyalása, Kósa Lajos állítja, hogy nem fogadott el tőle pénzt

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"