szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez a cégcsoportban dolgozó menedzserek 10 százalékát érinti.

A német Süddeutsche Zeitung információi alapján számolt be arról az Automotive News oldal, hogy a Daimler új főnöke, Ola Kallenius vezetésével alaposan megritkítaná a vezető beosztású alkalmazottak számát.

Az információ a cég üzemi tanácsának hírleveléből származott, amelyet a Daimler cég hivatalosan nem kívánt még kommentálni.

Mint a képen is látszik a Daimlerben, a Smattól a Setra buszgyártóig számtalan vállalat található.
©

A Mercedes-Benz tulajdonosa jelenleg egyébként egy költségelemzési programot hajt végre, amelyben megvizsgálják a személyautó, a buszos és a haszongépjárműves üzletágak teljesítményét is.

A részletekről a cég november 14-ére ígért tájékoztatást, amikor a cég befektetői napját tartják majd Londonban.

Az utóbbi időben a Daimler valóban felemásan teljesít, hiába adnak ugyanis el több járművet, a gyártmányok jövedelmezősége romlott.

A múlt héten kiadott harmadik negyedéves üzleti jelentésüket kommentálva Ola Kallenius, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke kiemelte, hogy a személygépkocsik és a kisbuszok üzletágában elért erős értékesítési eredmények ugyan az egész vállalat pénzügyi teljesítményét javították, de az előttük álló átalakítások sikeréhez sokkal nagyobb erőfeszítésre, a költségek jelentős csökkentésére és a pénztermelő képesség következetes javítására lesz szükség.

Az első számú üzletág, a személygépkocsikkal foglalkozó Mercedes-Benz Cars 604 ezer gyártmányt értékesített, ami 8 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 559 ezerhez képest. A bevétel 9 százalékkal 23,5 milliárd euróra nőtt, az EBIT 4 százalékkal 1,423 milliárd euróra emelkedett, azonban a bevételarányos jövedelmezőség 6 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 6,3 százalékról.

A Kecskeméten Mercedes-Benz-gyárat működtető vállalatnál a negyedév végén világszerte 304 ezren dolgoztak, szemben az egy évvel korábbi 300 ezerrel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást

Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást

Összelegóztak egy teljes városrészt a Los Angeles-i hajléktalanoknak

Összelegóztak egy teljes városrészt a Los Angeles-i hajléktalanoknak

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt