#és akkor

hvg.hu Gazdaság

És akkor megtudtuk, mennyire gazdagok a magyar szegények

Akár gond is lehet az uniós támogatásokkal, amelyek elosztása itthon is vitákat kavar. A magyar minimálbér továbbra is az utolsók között az EU-ban, de az MNB nem aggódik, szerinte jó irányba haladunk. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

És akkor erős forint helyett újabb csok-kedvezményt kaptunk

A forint többször is megközelítette a történelmi mélypontját, áttörnie azonban nem sikerült. A héten kiderült, sokan veszítették el az állásukat szeptemberben, 260 ezer forint felett van a nettó átlagkereset, nagy gondba kerülhet az egészségügy, illetve az is, hogy az állam annyi lélegeztetőgépet vett tavasszal, hogy már árusítják őket - ez a hvg.hu heti összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

És akkor megtudtuk, senki sem tud úgy nyaralni, mint Szijjártó Péter

Hiába volt Magyarországon rövid hetünk, a gazdaság a világban – és persze itthon sem – állt le. Megtudtuk például, hogy a magyar inflációnak Európa-szerte nincs párja, illetve azt is, hogy Szijjártó Péter úgy tud nyaralni egy állami pénzekkel kitömött oligarcha jachtján Horvátországban, hogy közben a dolgozószobájából posztol képeket a Facebookra. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

És akkor gémeskutakat exportálunk a Szaharába

Mégsem november elsejétől mentjük a devizahiteleseket, regisztrálni kell az ingyenes készpénzfelvételre, és messzeföldön híres lett a magyar PET-palack! Mi jöhet még? Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Hernádi kiteszi a lábát otthonról

Újra kinyílnak az uniós pénzcsapok, Matolcsy még több pénzt önt a bankoknak, és a kormány is szép növekedési terveket sző a jövő évre. Eközben Európában a jelzáloghitelesek megsegítésén dolgoznak. Csak ez a fránya Hernádi-ügy és a rossz időjárás ne lenne! Tippelje meg a hvg.hu-val a tündérmese folytatását!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Némethnénél elfogy a palackos gáz

A felcsúti polgármester 800 milliót kaszált, Simicskáék 75 milliárdot, Csányi Sándor titkos tárgyalásokat folytat, és még a palackos gáz is hatósági áras lesz. Mi jöhet még? Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor ingyenárammal korlátozzák a szabadságot

Az e-útdíjból egy hónap alatt 14 milliárd forinttal lett gazdagabb a költségvetés, igaz, Varga Mihály meglengetett új devizamentési víziója megcibálta a forintot. A nyékládházi benzinkútról 2500 liter gázolajat tankoltak illegálisan, de a Sólyom Airways már egész oldalas újsághirdetéssel keres többbek közt elsőtiszeket. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Csányi elindul a New York-i maratonon

Csányi Sándornak tényleg volt szívműtétje, és valóban agrárberuházásokra költi az OTP-s megtakarításait. A kormány elhalasztotta az újabb devizahiteles mentőcsomagról szóló döntést, de azért Orbán bedobta a luxusáfát - legyen a jövő hétre is gumicsont. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Matolcsy ajtót mutat Irynának

Megint mentjük a devizahiteleseket, legyűrjük a takarékszövetkezeteket, OTP-pánik a tőzsdén, végleg kiebrudaljuk az IMF-et. És ez csak néhány a mozgalmas hét eseményeiből. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor felszállt egy Tu-154-es a ceglédi kiskertből

Egy ceglédi kertes házból induló új magyar légitársaság, tilalmi időszakban alkoholt árusító nemzeti dohányboltok, elszegényedő Magyarország, becsődölő német Praktiker, Szász Károlyra bedurcizó Orbán Viktor. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Orbán bemutatja az Álmok álmodói Agendát

Államosítják a takarékszövetkezeteket, két "baráti" magánbankot pedig kistafíroz az Orbán-kormány, mely a magunk mögött héten fogadtatta el gazdasági minisztere második megszorító csomagját. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Orbán levegőadót vezet be

Újabb adóemelés, kormányzati légiflotta, bankcsőddel történő riogatás, az amerikai pénzpumpa leállításának belengetése, földtörvényes botrány a parlamentben és még az első Matolcsy-bankó is megjelent. Emellett pedig a plázákba költözek a magyar gazdák. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Matolcsyval véget érnek a csaták

Nagyobb lett a győri Audi, megszűnhet a roaming díj egész Európában, és a pénzügyminiszter szerint még jó, hogy nem vettünk fel újabb hitelt az IMF-től, mivel jövőre visszafizetjük nekik az egészet. Az MNB-ben viszont folytatódik a tisztogatás. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor a NAV is pitizni fog a trafiknyerteseknek

A trafikok megnyitásában is olajozottan működik a nemzeti együttműködés, már a kormány is beavatkozott a nyertesek érdekében. Jön a romkocsmaadó, eltűnik a PSZÁF, tombol az árvíz, és nulla százalékos növekedéssel dübörög a gazdaság. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor Lázár intézi a bizniszt

Kikerültünk az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, Orbán Viktor kormányfő már 9 százalékos személyi jövedelemadót vizionált, felröppent a nemzeti italboltok ötlete is, az Európai Unió pedig programot hirdetett a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére. Eurónk viszont még 10 évig nem lesz. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor a kínaiak fejezik be a 4-es metrót

Kiszabadulhat Magyarország a túlzottdeficit-eljárás alól, aminek az érdekében a kormány egy új adót is bevezetne. De ha jön a reklámadó, mehet az RTL Klub. Az adóhatósághoz bekötött pénztárgépek még mindig nem állnak készen, az e-útdíjrendszer bevezetéséhez pedig egyenesen piaci szolgáltatók segítségét kéri a kormány. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

És akkor a kormány megnyitja a Nemzeti Árverési Szalont

A Nyerges-Simicska birodalom kiszemelte a TV2-t, az OTP Bank pedig az MKB-t. De mielőtt a nagy bevásárlásokat nyélbe ütnék, még az is eldőlhet, hogy beindul-e végre a hőn áhított növekedés. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

TA Kult

És akkor a kutyák elvitték gazdáikat világkiállításra

Egy kutyakiállítás már rég nem a kutyákról szól. Itt minden csak politika. Ez az a két alapvetés, amivel szinte minden résztvevő egyetért az idén Budapesten megrendezett Kutya Világkiállításon. Valamiért mégis itt vannak. Sikert, örömet, új barátokat és könnyeket akarnak, vagy esetleg egy új flitteres kabátot a kedvencüknek. Kutyának lenni biztos jó, csak nem egy vakucsődületbe áztatott vörös szőnyegen.

1 2
Foci helyett: Kordbársony és art-fart pop

Foci helyett: Kordbársony és art-fart pop

Megint rács mögött a Pussy Riot egyik tagja

Megint rács mögött a Pussy Riot egyik tagja

Tóth Amarissa bejutott a Roland Garros döntőjébe a juniorok párosversenyében

Tóth Amarissa bejutott a Roland Garros döntőjébe a juniorok párosversenyében

Nem hordott maszkot a brazil elnök, megint megbírságolták

Nem hordott maszkot a brazil elnök, megint megbírságolták

Finnország nyert, de kit érdekel, amikor Eriksen túlélte

Finnország nyert, de kit érdekel, amikor Eriksen túlélte

24 000 éve fagyott, de szaporodásra képes organizmusokat találtak Szibériában

24 000 éve fagyott, de szaporodásra képes organizmusokat találtak Szibériában

Ferenci Tamás: Egyre biztosabb, hogy a koronavírus szezonális

Ferenci Tamás: Egyre biztosabb, hogy a koronavírus szezonális

Dögunalom helyett kellemes feszültség – Wales-Svájc: 1-1

Dögunalom helyett kellemes feszültség – Wales-Svájc: 1-1

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával