#FAO

Meglennénk, ha minden külföldi élelmiszer eltűnne a polcokról?
 

Meglennénk, ha minden külföldi élelmiszer eltűnne a polcokról?

Tápérték, élelmiszerbiztonság, ökológiai lábnyom és az élelmiszerveszteség csökkentése: minden érv a helyi termelésű élelmiszerek mellett szólna. Magyarország még szerencsés ebből a szempontból, a Föld nagy részén azonban kivitelezhetetlen, hogy rövidüljön az ellátási lánc az élelmiszeriparban.

Dobos Emese Dobos Emese




Élelmezési válság jöhet, pedig van elegendő étel
 

Élelmezési válság jöhet, pedig van elegendő étel

Elakadó segélyszállítmányok és túlzott exportkorlátozás: bár élelemből nincs hiány, a korlátozások, óvintézkedések és a szállítmányozásban történő fennakadások könnyen élelmezési válsághoz is vezethetnek a fejlődő országokban.

Dobos Emese Dobos Emese

Biztos, hogy jó, ha egész évben banánt eszünk?
 

Biztos, hogy jó, ha egész évben banánt eszünk?

Meg kellene szüntetni a húsipart az ökológiai lábnyoma miatt? Tudjuk majd etetni az egyre növekedő népességet? Vladimir Rakhmanin-nal, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgató-helyettesével a táplálkozás és a mezőgazdaság jövőjéről beszélgettünk.

Dobos Emese Dobos Emese


Évente ötvenezer forintnyi élelmiszert dobunk ki a kukába
 

Évente ötvenezer forintnyi élelmiszert dobunk ki a kukába

Rengeteg élelmiszer kerül a szemétbe, és a hulladék több mint feléért a háztartások felelősek. Mindez nemcsak gazdaságnak jelent számottevő kiesést, de a klímaváltozást is befolyásolja, hiszen a maradékok megsemmisítése környezetszennyező és költséges, a készétel-adományozás pedig a gyakorlatban komoly nehézségekbe ütközik.

Dobos Emese Dobos Emese