HVG Vállalkozás

Nyugtalan bizakodás: mitől tartanak a cégvezetők?

A megfelelő szakemberek megtalálása a kulcspozíciókba, a foglalkoztatás terhei és a számítógépes fenyegetések jelentik az üzleti környezetben a fő kockázatot – vélik a PwC felmérésében szereplő cégvezetők, akik a globális folyamatokat biztatónak tartják.

PwC

Vezérigazgatói felmérés: akiket csak az iparáguk húz fel, nemsokára bajban lesznek

Egyre magabiztosabbak a magyar cégvezetők, ha a saját vállalkozásuk jövőjéről kérdezik őket. Mivel most minden „rózsaszín”, kevesen foglalkoznak az évek óta problémás ügyekkel – mindenekelőtt a munkaerőhiánnyal –, pedig a lendület nem tart örökké. A PwC Magyarország szakértőit kérdeztük a friss vezérigazgatói felmérés tanulságairól.

hvg.hu Kult

Megvan az Oscar-gála hatalmas bakijának felelőse

A visszavont budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát is készítő PriceWaterhouseCoopers (PwC) globális könyvvizsgáló és tanácsadó cég tehet az Oscar-gálák történetének egyik, ha nem a legnagyobb bakijáról.

hvg.hu Gazdaság

Olimpia nem lesz, de győztesei már vannak

Az olimpiai pályázat lefújása után az igazán nagy megbízásokról kénytelenek lemondani a hazai cégek, ám vannak, akik még így is milliárdokat tudtak kiszedni az államból.

hvg.hu Én és a Cégem

Feltör a sharing economy

A tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra emelkedhet 2025-re a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) öt legjelentősebb ágazatának, a közösségi finanszírozás, a közösségi alapú szállásmegosztás, a személyszállítás, az on-demand háztartási- és szakmai szolgáltatások forgalma Európában a PwC legfrissebb tanulmánya szerint.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Százmilliárdokat már most elszórnánk, pedig az olimpia még sehol

Legalább 430 milliárd forintot felemésztenének azok a beruházások, amelyekre a kormány, úgy tűnik, nagyon elszánt. Háromsávossá bővítenék az M1-est 95 kilométeren át, a Balatonig is három sávon száguldhatnánk az M7-esen, új hidat álmodnak a Dunára, fejlesztenének vasutat és HÉV-et. És a végső cechnek ez csak a kisebbik része.

MTI Gazdaság

Fordulat jön a szén-dioxid-kibocsátás visszafogásában?

A vezető gazdaságok (G20 országok) szén-dioxid-kibocsátásának csökkenésében fordulópont lehet 2014, amikor a globálisan 3,2 százalékos gazdasági növekedést az üvegházhatású gázok energiához kapcsolható kibocsátásának mindössze 0,5 százalékos emelésével sikerült elérni – állítja a PwC.

MTI Vállalkozás

Turizmus: harmadik lett Budapest egy nemzetközi listán

48, Nyugat- és Közép-Európában, Kelet-Európában, Közel-Keleten és Afrikában, valamint Indiában található várost hasonlított össze a PwC nemzetközi tanácsadó cég abból a szempontból, hogy milyen ár-érték arányú szolgáltatást kínálnak a szállodáik.

Cs. B. Itthon

A magyar állam beszáll Vitézy horvát ingatlanjaiba?

Komoly adósságai ellenére elképzelhető, hogy beszáll az állam a Fidesz közeli milliárdos üzletember, a miniszterelnök rokonságába tartozó Vitézy Tamás horvátországi cégcsoportjába, ha a most kezdődő átvilágítás kedvező eredménnyel zárul. Vitézy Tamás a hvg.hu-nak azt mondta, hogy jelentős turisztikai fejlesztésekre lenne lehetőség, és hogy nincs abban semmi, hogy a horvát adóhivatal vagyonbiztost rendelt ki a céghez.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk