Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#chili

Rácz Gergő Vállalkozás

Chili magyar módra? Megnéztük, itthon miként termelik a jalapeñót

Itthon sem zárkózik el a fogyasztó attól, hogy erőset, csípőset egyen, ebben globálisan sem lóg ki általánosságban a hazai ízlésvilág. De erős és erős között is van különbség, és ezt a magyar mezőgazdaságban is felismerték. Egy világviszonylatban kisebb, de sok sikerrel büszkélkedő csilifarmot látogattunk meg, egyúttal kifaggattuk a tulajdonosokat és az ott dolgozókat a módszertanukról, és általában, a paprikáról.

hvg.hu/MTI Élet+Stílus

Chilis, szedres és csokis az Év fagylaltja

A győztes a balzsamos sült áfonyás és lágy kecskesajtos, valamint az édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyit előzte meg. Semjén Zsolt vadászkiállítása külön kategóriát kapott.

MTI / hvg.hu Tech

Szereti a csípős ételeket? Akkor jobb, ha erről tud

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának – állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.

RTL Hírek Vállalkozás

Sírás lett a vége a szegedi chilievő versenynek

Sírás, köhögés, sőt rosszullét – a legtöbben így végezték a szegedi chilievő versenyen. Tízen indultak, de csak ketten maradtak a végére. Ők a világ legerősebb chilijével is megbirkóztak, majd egy méregerős hamburgert kínáltak nekik- tudósított az RTL Klub híradója.

hvg.hu Kult

Szegeden patakokban fog folyni a könny és az izzadság

A Délmagyar Chili Grand Prix szombati fordulóján a versenyzőknek egyre erősebb csípős paprikákat kell kóstolniuk. A tizedik körben már a világ egyik legbrutálisabb chilijét is el kell ropogtatniuk, amit aztán csípős pálinkával kell majd leöblíteniük.

Szabó M. István Vállalkozás

Ha az Ogre Csókját akarod

A chiliben az a jó, hogy mielőtt égetni kezd, hagyja néhány másodpercig az ízét is érezni - mondja Kardos István, aki két év alatt a nulláról jutott el a magyar chilielitbe.

Csíki Sándor Élet+Stílus

Az erő velünk van

“A spanyol borsot, Capsicum annuum, Magyarországon paprikának nevezik és a magyarok legkedvesebb fűszere. Hihetetlen, milyen mennyiséget tesznek nemzeti ételeikbe. Gyakran előfordul, hogy a gulyáshús a szájban olyan, mint az izzó parázs, vagy még annál is rosszabb.”

hvg.hu Élet+Stílus

A hordó utóélete

Akik az élet vízét, azaz a whiskyt kedvelik, persze hogy többnyire azt nézik, mi van a palackban, pohárban. Kevesen tudják, hogy több ír és skóciai márka itala is amerikai gyártmányú, használt hordókban várja a kiteljesülést.

1 2
Már készíti elő az MNV egy történelmi jelentőségű állami ingatlan eladását, 20 milliárdos bevételt vár a kormány

Már készíti elő az MNV egy történelmi jelentőségű állami ingatlan eladását, 20 milliárdos bevételt vár a kormány

Itt a kabriószezon: ezek a legkapósabb modellek most Magyarországon

Itt a kabriószezon: ezek a legkapósabb modellek most Magyarországon

Marabu Féknyúz: Lex poloska

Marabu Féknyúz: Lex poloska

A bíróságon felolvasott vallomásában bocsánatot kért a gyereket felrúgó karateedző

A bíróságon felolvasott vallomásában bocsánatot kért a gyereket felrúgó karateedző

Kövér László megbánta a „köteles beszédet”

Kövér László megbánta a „köteles beszédet”

Valóban Kárpátalja megszerzésére játszana a magyar kormány?

Valóban Kárpátalja megszerzésére játszana a magyar kormány?

Szeret zenét hallgatni? Úgy hathat az agyára, ahogy eddig nem gondolta volna

Szeret zenét hallgatni? Úgy hathat az agyára, ahogy eddig nem gondolta volna

Megerőszakolta, többször bántalmazta és szexvideókkal zsarolta Diddy az exbarátnőjét

Megerőszakolta, többször bántalmazta és szexvideókkal zsarolta Diddy az exbarátnőjét

Napjai vannak hátra Bige László cégének, hogy megállapodjon a hitelezőkkel

Napjai vannak hátra Bige László cégének, hogy megállapodjon a hitelezőkkel

A címlapról ajánljuk