Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#chili

Rácz Gergő Vállalkozás

Chili magyar módra? Megnéztük, itthon miként termelik a jalapeñót

Itthon sem zárkózik el a fogyasztó attól, hogy erőset, csípőset egyen, ebben globálisan sem lóg ki általánosságban a hazai ízlésvilág. De erős és erős között is van különbség, és ezt a magyar mezőgazdaságban is felismerték. Egy világviszonylatban kisebb, de sok sikerrel büszkélkedő csilifarmot látogattunk meg, egyúttal kifaggattuk a tulajdonosokat és az ott dolgozókat a módszertanukról, és általában, a paprikáról.

hvg.hu/MTI Élet+Stílus

Chilis, szedres és csokis az Év fagylaltja

A győztes a balzsamos sült áfonyás és lágy kecskesajtos, valamint az édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyit előzte meg. Semjén Zsolt vadászkiállítása külön kategóriát kapott.

MTI / hvg.hu Tech

Szereti a csípős ételeket? Akkor jobb, ha erről tud

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának – állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.

RTL Hírek Vállalkozás

Sírás lett a vége a szegedi chilievő versenynek

Sírás, köhögés, sőt rosszullét – a legtöbben így végezték a szegedi chilievő versenyen. Tízen indultak, de csak ketten maradtak a végére. Ők a világ legerősebb chilijével is megbirkóztak, majd egy méregerős hamburgert kínáltak nekik- tudósított az RTL Klub híradója.

hvg.hu Kult

Szegeden patakokban fog folyni a könny és az izzadság

A Délmagyar Chili Grand Prix szombati fordulóján a versenyzőknek egyre erősebb csípős paprikákat kell kóstolniuk. A tizedik körben már a világ egyik legbrutálisabb chilijét is el kell ropogtatniuk, amit aztán csípős pálinkával kell majd leöblíteniük.

Szabó M. István Vállalkozás

Ha az Ogre Csókját akarod

A chiliben az a jó, hogy mielőtt égetni kezd, hagyja néhány másodpercig az ízét is érezni - mondja Kardos István, aki két év alatt a nulláról jutott el a magyar chilielitbe.

Csíki Sándor Élet+Stílus

Az erő velünk van

“A spanyol borsot, Capsicum annuum, Magyarországon paprikának nevezik és a magyarok legkedvesebb fűszere. Hihetetlen, milyen mennyiséget tesznek nemzeti ételeikbe. Gyakran előfordul, hogy a gulyáshús a szájban olyan, mint az izzó parázs, vagy még annál is rosszabb.”

1 2
Hodász András mozgalmat indítana a Metropol szexuális zaklatásra buzdító cikke miatt

Hodász András mozgalmat indítana a Metropol szexuális zaklatásra buzdító cikke miatt

Így lesznek nyitva a boltok a pünkösdi hosszú hétvégén

Így lesznek nyitva a boltok a pünkösdi hosszú hétvégén

Fitch: Egy százalék sem lesz a gazdasági növekedés Magyarországon

Fitch: Egy százalék sem lesz a gazdasági növekedés Magyarországon

Putyin több százezer emberét feláldozva sem tudta megadásra kényszeríteni Ukrajnát – számokban az orosz offenzíva mérlege

Putyin több százezer emberét feláldozva sem tudta megadásra kényszeríteni Ukrajnát – számokban az orosz offenzíva mérlege

Hátrányos helyzetűek segítésére fogtak össze a magánegészségügyben

Hátrányos helyzetűek segítésére fogtak össze a magánegészségügyben

Új, tükörsima aszfaltot kapott a Hungaroring célegyenese

Új, tükörsima aszfaltot kapott a Hungaroring célegyenese

Már a biztonsági öv is mesterséges intelligenciát használ – újra feltalálta saját találmányát a Volvo

Már a biztonsági öv is mesterséges intelligenciát használ – újra feltalálta saját találmányát a Volvo

Hogyan lett Magyarországból fesztiválország?

Hogyan lett Magyarországból fesztiválország?

A nyugdíjak harmada a létminimumot sem éri el

A nyugdíjak harmada a létminimumot sem éri el

A címlapról ajánljuk