Világszerte megugrottak az élelmiszerárak
Az elmúlt két év legmagasabb értékén állnak a világ élelmiszerárai, különösen a húsok és a növényi olajok produkáltak jelentős növekedést novemberben.
Az elmúlt két év legmagasabb értékén állnak a világ élelmiszerárai, különösen a húsok és a növényi olajok produkáltak jelentős növekedést novemberben.
Rengeteg húst eszünk, ami már a bolygó jövőjét is fenyegeti, ezért előbb-utóbb nagy eséllyel felül kell vizsgálnunk a húsfogyasztási szokásainkat. Vannak, akik szerint csak a vegánság jelentheti a kiutat, mások viszont azt hirdetik, hogy hús kerülhet a tányérunkra úgy is, hogy közben tiszteletben tartjuk az állatot – és magunkat is. Ők az etikus hentesek.
Az Arby's nagy ütést vitt be a sárgarépa-rajongóknak.
Ez nem növényekből, hanem élő állatokból vett sejtekből készül.
Lemaradt a kutatás a fejlesztés mögött – indokolják szakértők, miért tolódik az emberiség élelmezési gondjainak végső megoldásaként emlegetett mesterséges hús piaci megjelenése.
Az aszály a legelőket is sújtotta, a szárazság következménye, hogy idén kevesebb ikerbárány született. Az uniós átlag feletti felvásárlási ár biztosítja a birkatenyésztőknek a megélhetést, de terjeszkedni nem tudnak, mert minden föld foglalt. Lajkó Levente üllési juhtartónál jártunk.
A húsipari szövetség elnöke magyarázta, miért lehet drágább a sertéshús.
Húsvétra, pünkösdre jól jön a hús. Színtiszta magyar történet.
Szerintük így kompenzálható az, hogy amúgy milyen káros a hatásuk és milyen sok egészségügyi kiadást generál a fogyasztásuk.
Megmozgathatja a világpiacot a Kínában megjelent afrikai sertéspestis. A szintén ASP-vel sújtott Romániába irányuló magyar élősertés-export felpörgése, a termelők és a feldolgozók költségeinek növekedése itthon az árak jelentős emelkedését tenné indokolttá.
Megnézte az Eurostat, hol érdemes húst venni.
Szezonja van a sütögetésnek. Imádjuk ilyen tájt kivinni a konyhát a szabadba. S mi tagadás, friss zöldek, gyümölcsök ide vagy oda, imádunk a grillrácsra szép nagy húsokat dobni. Apropó, a magyar nyelvben mintha a grill és BBQ fogalma szinte összemosódna. Az elnevezések mögött valójában három jól elkülönülő technológia bújik meg.
Minden érzékét megcsiklandozták Maradonának, olyan vendéglátást kapott Nusret Gökçe török séftől. A Salt Bae néven ismert szakács világhírnevet szerzett azzal, ahogyan húsételeket készít és ahogyan sózza azokat.
Az olaszok, törökök viszik tömegével a magyar bárányokat, itthon meg csak mutatóba van belőlük az üzletekben. Húsvétkor megszalad, de aztán karácsonyig megint alig fogy a méregdrágán árult hús.