Világszerte megugrottak az élelmiszerárak
Az elmúlt két év legmagasabb értékén állnak a világ élelmiszerárai, különösen a húsok és a növényi olajok produkáltak jelentős növekedést novemberben.
Az elmúlt két év legmagasabb értékén állnak a világ élelmiszerárai, különösen a húsok és a növényi olajok produkáltak jelentős növekedést novemberben.
Rengeteg húst eszünk, ami már a bolygó jövőjét is fenyegeti, ezért előbb-utóbb nagy eséllyel felül kell vizsgálnunk a húsfogyasztási szokásainkat. Vannak, akik szerint csak a vegánság jelentheti a kiutat, mások viszont azt hirdetik, hogy hús kerülhet a tányérunkra úgy is, hogy közben tiszteletben tartjuk az állatot – és magunkat is. Ők az etikus hentesek.
Az Arby's nagy ütést vitt be a sárgarépa-rajongóknak.
Ez nem növényekből, hanem élő állatokból vett sejtekből készül.
Minden mindennel összefügg: a Kínában tomboló sertéspestisjárvány miatt még a magyar baromfi ára is megemelkedik.
Lemaradt a kutatás a fejlesztés mögött – indokolják szakértők, miért tolódik az emberiség élelmezési gondjainak végső megoldásaként emlegetett mesterséges hús piaci megjelenése.
Az aszály a legelőket is sújtotta, a szárazság következménye, hogy idén kevesebb ikerbárány született. Az uniós átlag feletti felvásárlási ár biztosítja a birkatenyésztőknek a megélhetést, de terjeszkedni nem tudnak, mert minden föld foglalt. Lajkó Levente üllési juhtartónál jártunk.
A húsipari szövetség elnöke magyarázta, miért lehet drágább a sertéshús.
A hazai BBQ-sok egyre többet hallatnak magukról határainkon túl. Ezúttal a szegediek jöttek haza Olaszországból Grand Champion díjjal, míg a magyar bajnok, a KGB BBQ csapatkapitánya Costa Ricán állt dobogóra.
Húsvétra, pünkösdre jól jön a hús. Színtiszta magyar történet.
Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot.
Szerintük így kompenzálható az, hogy amúgy milyen káros a hatásuk és milyen sok egészségügyi kiadást generál a fogyasztásuk.
Megmozgathatja a világpiacot a Kínában megjelent afrikai sertéspestis. A szintén ASP-vel sújtott Romániába irányuló magyar élősertés-export felpörgése, a termelők és a feldolgozók költségeinek növekedése itthon az árak jelentős emelkedését tenné indokolttá.
Megnézte az Eurostat, hol érdemes húst venni.
Szezonja van a sütögetésnek. Imádjuk ilyen tájt kivinni a konyhát a szabadba. S mi tagadás, friss zöldek, gyümölcsök ide vagy oda, imádunk a grillrácsra szép nagy húsokat dobni. Apropó, a magyar nyelvben mintha a grill és BBQ fogalma szinte összemosódna. Az elnevezések mögött valójában három jól elkülönülő technológia bújik meg.
Kifejezetten gyomorforgató volt a látvány. A húskészítményeket gyártó kistermelőnek két telephelye van, az egyiken olyan állatokat is tartott, amelyekhez nem volt engedélye. Az élelmiszer-hulladék tárolását pedig finoman szólva problémásan oldotta meg.
Múlt vasárnap késő délután futott be a hír egy tuti, megkérdőjelezhetetlen győzelemről. A KGB a hét végén a felső-ausztriai Welsben elnyerte a BBQ-versenyek legjelentősebb díját, a Grand Champion-t. Ezzel a valaha volt legeredményesebb magyar csapatként már a 6. helyen áll a 2018-as európai ranglistán.
Minden érzékét megcsiklandozták Maradonának, olyan vendéglátást kapott Nusret Gökçe török séftől. A Salt Bae néven ismert szakács világhírnevet szerzett azzal, ahogyan húsételeket készít és ahogyan sózza azokat.
Az olaszok, törökök viszik tömegével a magyar bárányokat, itthon meg csak mutatóba van belőlük az üzletekben. Húsvétkor megszalad, de aztán karácsonyig megint alig fogy a méregdrágán árult hús.
Két jelentős díjat is begyűjtött a Weissensee-ben rendezett nemzetközi BBQ-versenyen a székesfehérvári/velencei KGB BBQ csapata a múlt hétvégén. Az összetett versenyben bronzérmesek lettek, és ők találtattak a legígéretesebb újonc teamnek.