Megmutatták, mit eszik az idei tanévben nyolcezer miskolci diák – fotók
Húsleves, porcukorral meghintett grízes tészta, nem kevés lekvárral a tetején – ez például az egyik menü, amely az új főzőkonyhában készült.
Húsleves, porcukorral meghintett grízes tészta, nem kevés lekvárral a tetején – ez például az egyik menü, amely az új főzőkonyhában készült.
A megkérdezett iskolaigazgatók szerint a megemelkedett óraszámok miatt komoly szervezést igényel, hogy minden diák kényelmesen leülhessen ebédelni.
A távozó fideszes frakcióvezető és leendő miniszter egy sajtótájékoztatón feltárta étkezési titkait. Kósa Lajos a reformkaját nem bírja, nála a körömpörkölt, a pacalpörkölt és a gulyásleves az igazi. Utóbbiba mindig tesz egy kanál Erős Pistát, sőt, még a dobostortára is. De csak azért, mert gyermekkorában sem a sótlan, főtt hús és a friss, párolt zöldség volt a kedvence, hanem a friss, meleg kenyér, jó vastagon megkenve fokhagymás zsírral. Magyar gyomorba magyar étel való.
Bezárt a Pajtás Étterem, Budapest egyik utolsó retró menzája. Az utolsó nap hangulata nem hozta annyira a nyolcvanas évek életérzését, mint amit vártunk, az ételek minősége annál inkább.
Nem tudják elvégezni a szükséges fejlesztéseket, mert a Junior Zrt. a menzákra koncentrál.
Cserébe beleszólna abba, mit tálalnak fel az iskolásoknak.
Minden ellenkező híreszteléssel szemben a menzareform beválni látszik. Az alsó tagozatos gyerekek és a szülők többsége is elégedett az iskolai közétkeztetés minőségével – legalábbis ez derült ki egy, az OGYÉI megbízásából végzett országos reprezentatív kutatásból.
Tavasszal már állami koordináló szerv alá gyűrnék be a 150 milliárdos közétkeztetési piacot.
Ez a kihívás, nem a Mannequin Challenge vagy a száraz november: a diákok szavazatai alapján keresi Magyarország 50 legfinomabb menzás ételét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
A hvg.hu információi szerint egy májusi próbafőzés laborban bizonyított eredményén túl részletes szakmai javaslatok is vannak ahhoz, hogy akár már szeptembertől javuljon a kicsik sótlan/íztelen/beazonosíthatatlan kosztja. De nem fog. A minisztérium ezt azzal intézte el: még fel kell dolgoznia a javaslatokat.
A dolgozók motiválásnak sajátos módját választotta az egyik legnagyobb japán élelmiszeripari óriás, a Nissin Food Holding. A gyomrukon keresztül ösztönzi jobb teljesítményre a munkavállalókat.
A hivatal munkatársai 1701 közétkeztetésben részt vevő közkonyhát vizsgáltak meg szúrópróbaszerűen ebben a tanévben. Frissen kiadott, tanév végi értékelésükből kiderült, hogy a jó higiéniai útmutatót a konyhák csaknem 60 százalékában nem ismerik.
Ekkora fösvénynek rég mutatta magát egy nagyvállalat.
Egyeztetés ugyan nem volt a szektorban, de a kormány a közeljövőben nyélbe üti a 150 milliárdos közétkeztetési piac államosítását. Négy-öt minisztérium próbálja megkaparintani az ágazat felügyeletével járó lehetőségeket – értesült a Figyelő.