szerző:
hvg.hu

A 24.hu megszerezte a szerződést, amelyből további részletek derülnek ki a nagyon olcsó menzáról.

A hvg.hu írta meg a múlt héten, hogy a Gundel Étterem üzemelteti a Várba költöztetett új Miniszterelnökség menzáját. Aztán már arról érkeztek hírek, hogy az ételeket feltűnően nyomott árakon kínálják majd, miközben az étteremben nagyon nem ez jellemző.

A Gundel ügyvezetője a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta, tízszeres árkülönbséget a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítésének, tálalásénak különbsége adja, Orbán azonban semmilyen befolyással nem volt sem az árképzésre, sem a kínálatra.

A lap most újabb részleteket tudott meg, miután a birtokukba került a megkötött szerződés, amelyet a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kötöttek meg. Ennek az ügyvezetője az a Gyutai Csaba, akit zűrös ügyei miatt elbocsátottak a Budavári Kft. és a Várgondnokság Kft. éléről. Munkanélküli azonban nem lett, havi 300 ezer forintért ad tanácsokat az Orbán Ráhel felségterületeként emlegetett Magyar Turisztikai Ügynökségnek.

A szerződésből, amelyet a lap most bemutatott, a következők olvashatók ki: a Gundel négy helyiséget bérel, egy 217 négyzetméteres „bázis konyhát”, ahhoz kapcsolódó raktárakkal, dolgozói helyiségekkel, egy napi 300 adag étel kiadására alkalmas dolgozói éttermet, ami 225 négyzetméter alapterületű, a 120 négyzetméteres miniszterelnökségi konyhát, illetve egy rendezvény tálalókonyha megnevezésű 107 négyzetméteres épületrészt.

Mindezekért havonta 2 millió forint + áfát fizetnek, amely a lap piaci forrásai szerint „korrekt”, „életszerű” ár. A rezsiért havonta átalányként 400 ezer forint plusz áfát fizetnek.

A Várgondnoksággal 5 évre szerződtek, amelyből a lap szerint az jön le, hogy a cég látatlanban is nagy profitra számít. A szerződés egyébként újabb öt évre meghosszabbítható, amennyiben ezt kérvényezi a Gundel, illetve ha a Miniszterelnökségnek sincs kifogása a munka folytatása ellen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy bicskei cég dolgozói túlórázni akarnak és elutasítják a rabszolgatörvényezést

Egy bicskei cég dolgozói túlórázni akarnak és elutasítják a rabszolgatörvényezést

Egy autószállítón próbált egy lopott Audit átvinni Romániába

Egy autószállítón próbált egy lopott Audit átvinni Romániába

Meglepő eredményt hozott, hogy kik tudnak igazán takarékoskodni

Meglepő eredményt hozott, hogy kik tudnak igazán takarékoskodni

Domokos László: A fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

Domokos László: A fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

Nem fogadták el a cég ajánlatát, sztrájkba lépnek a győri Audi dolgozói

Nem fogadták el a cég ajánlatát, sztrájkba lépnek a győri Audi dolgozói

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Autóbaleset érte az angol királynő férjét