7 nap, 110 étterem, kedvezményes menük – itt a lista
Az ősz beköszöntével rövidesen ismét Országos Étterem Hét, immár a XI. alkalommal. A 3.300-4900 forint közötti alkalmi, 3 fogásos menüsorokat október 10-16. között kóstolhatják a vendégek.
Az ősz beköszöntével rövidesen ismét Országos Étterem Hét, immár a XI. alkalommal. A 3.300-4900 forint közötti alkalmi, 3 fogásos menüsorokat október 10-16. között kóstolhatják a vendégek.
A hivatal munkatársai 1701 közétkeztetésben részt vevő közkonyhát vizsgáltak meg szúrópróbaszerűen ebben a tanévben. Frissen kiadott, tanév végi értékelésükből kiderült, hogy a jó higiéniai útmutatót a konyhák csaknem 60 százalékában nem ismerik.
Alapállásból közellenség, miközben gyógyszer is lehet, újabban pedig tabukat döntöget a konyhában. A kannabisz felhasználásáról már szakácskönyv is született, és egyre több séf vesz fel a menüjébe kenderkivonatokkal készülő fogásokat – az USA-ban.
Mit esznek Európa legjobb szakácsai, ha ünnepelnek? Megnéztük.
Gourmand vagy gourmet? Tessék eldönteni, milyen jelzőt érdemel az, aki képes egy nap alatt öt étteremben megfordulni, enni, inni.
Gyönyörű tájak, a természet mérhetetlen ereje és szépsége, halak minden mennyiségben, kedves, nyitott vendégszerető, kifejezetten humoros északi emberek és izgalmas gasztrokalandok – ez Izland. Kalandra fel!
Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett.
Jézus séfjei - apokrif módon így is nevezik azokat a spanyol szakácsokat, akik minden évben megkísérlik rekonstruálni, és a kornak megfelelően újragondolni a Názáreti Jézus utolsó vacsoráját. Ilyen újrakomponált ételsorral várja a húsvéti ünnepek alatt vendégeit az idei évtől a második Michelin-csillaggal is büszkélkedhető madridi Coque étterem.
Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.
Gőzerővel folynak az előkészületek a 88. Oscar-gála utáni partira. A fogadás menüsorát immáron 22 éve Wolfgang Puck, Michelin-csillagos mesterszakács állítja össze.
Itt a húshagyó kedd, a hamvazó szerda, még megfejeljük egy torkos, avagy zabáló csütörtökkel és búcsúzunk a farsangtól. Így a végén még belehúzhatunk. De ki mondja, hogy legközelebb csak egy év múlva ehetünk krumpli fánkot, Eclairt, képviselő fánkot, cukkini blinit?
Mint minden évben, az idén is gálaebéddel és a legjobb borokkal ünnepli a magyar borász társadalom az Év Bortermelőjét. A február 7-én esedékes nagy esemény ezúttal sem fog csalódást okozni. Válogatott séfektől, válogatott fogások.
Két hét múlva, december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják a világ legtekintélyesebb tudományos és irodalmi díjának átadási ünnepségét és díszvacsoráját. Az ünnepi menünek mindig nagy szakmai és közönség visszhangja van.
„Nem savanyú a citrom drágám, csak rosszul eszed” – üzeni a slam poetry néven egyre népszerűbb szabad költői versenyek üdvöskéje a pesti galériások utcájából. Egy olyan, nemrégiben nyílt helyről, ahol sajátos együttállással lepik meg a nagyérdeműt: a 21. századi kortárs líra és a fenntartható gasztronómia találkozik a bisztrópultnál.
Nyelvésznek tanult, turnézó zenészeknek főzött a legendás manchesteri Roadhouse-ban, bedolgozta magát a maximalista Heston Blumenthalhoz, feltalálta a Fat Duck-nak a csokoládébort, a második saját éttermének a megnyitására készül. Mary Ellen Mctague, Anglia egyik legjobb séfje most két napra átveszi a hatalmat a Manna étterem konyháján. Klasszikus brit ételsorral jött hozzánk.
"Cersei helyet foglalt egy gusztusos asztalnál, amire lehetetlenség nemet mondani." /Királyok csatája/
1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.
Aki kiheverte a Torkos Csütörtököt, és nem fogyózik, nem böjtöl, nem tavaszi méregtelenít, az már készülhet is a következő nagy éttermi menetelésre, ami viszont nem egy napig, hanem egy teljes héten át tart. Országszerte több mint százhúsz vendéglátóhely kínálja kedvezményesen menüit március 16. és 22. között a VIII. Országos Étterem Héten.
Nem akárkinek a menüjét eszik az elkövetkezendő hat hónapban a Párizs - New York járaton a francia légitársaság business osztályának utasai. Anne-Sophie Pic, három Michelin csillagos séf főzte ki az új menüket.
" Üres hasnak nem elég a szép szó" - ez a mottója annak a szekszárdi étteremnek, amely 21 szálláshellyel és 10 vendéglátóhellyel egyetemben a közelmúltban elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi díjat. Az Ízlelő étteremben a két vezető kivételével, a személyzet minden tagja megváltozott munkaképességű.