szerző:
-gy-
Tetszett a cikk?

" Üres hasnak nem elég a szép szó" - ez a mottója annak a szekszárdi étteremnek, amely 21 szálláshellyel és 10 vendéglátóhellyel egyetemben a közelmúltban elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi díjat. Az Ízlelő étteremben a két vezető kivételével, a személyzet minden tagja megváltozott munkaképességű.

Igazából nem is annyira a hasról lenne itt szó. Bár a mottó a vendégnek szól, és erősen sejteti, hogy szíves vendéglátásban lesz része. Egy másfél évtizedig dédelgetett álom valósult meg, és egy rendhagyó üzleti modell vált sikeressé.

"Volt egy álmom közel másfél évtizedig -mondja Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője -, egy hely, ahol a fogyatékossággal élők lehetőséget kaphatnak bemutatni képességeik sokszínűségét, és a legtöbbjüket jellemző lenyűgöző akaraterőt.Egy hely, ahová betérve meggyőződhetünk arról, hogy megfelelő körülmények biztosítása esetén szinte mindenre képes lehet egy fogyatékossággal élő is." 

A hét esztendeje kisvendéglőként nyílt, 2014 májusára felújított, dizájn étteremmé vált helyet nemcsak elfogadták, de nagyon is megszerették a szekszárdiak. Napközben 11.30-tól 15.00 óráig a házias menü hozza be a vendégeket, kétféle levesből, három főételből válogathatnak igen család-és zsebbarát áron. Aki most Valentin napkor egy ebédre ugrik be, az például kanalazhat egy jó kis tejfölös pulykaragu levest, aztán jöhet a majorannás, hagymás csirkemáj krumplipürével.

hirhatar.hu

 Este viszont kicsit szofisztikáltabb lesz a kínálat. Az Ízlelőben néha tematikus vacsoraesteket is szerveznek. A szerelmesek napjára különleges programot állítottak össze vendégeinknek, különleges vendégekkel.

 Az egyik  legnagyszerűbb tokaj-hegyaljai borász Lenkey Géza tételei találkoznak ezúttal a budapesti vendégséf, Barka Áron - a Chaine des Rotisseurs tagja, az ARAZ Étterem chef de cuisine-je - ételsorával. Lenkey nem rest Mádról Szekszárdra utazni, hogy személyesen vezesse fel borait. Barka Áron pedig már hajnalban útra kell, hogy minden flottul menjen, hiszen az étterem szakácsával, konyhai személyzetével együtt készíti el a vacsorát. 

 Íme a menü:

Sült pulyka érmék diós saláta ágyon, sárgabarack textúrával - Fecsegő 2011

Erdei gombakrém cappuccino pirított füstölt sonkával- Hét Hordó Furmint 2009

Fogas Mornay módra - Túlélő 2008

Sertés szüz  kelkáposzta főzelékkel és pirított borjúmiriggyel - Úrágya-Köves 2007

Karamellás túrógombóc fehércsokoládé morzsával - Tokaji Aszú 6 puttonyos, 1999 

 

 






 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!