Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Ezért átkozzák a devizahitelesek Matolcsy György nevét

Lassan úgy tűnhet, a forint árfolyama soha többet nem mozdul ki abból a sávból, ahová az MNB beerőszakolta. De ki nyert és ki veszített a jegybankelnökké előlépett nemzetgazdasági miniszter pénzügyi stratégiájával?

MTI Gazdaság

Matolcsyék újra bevethetik az unortodox fegyvereket

Ha az infláció tartósan elmarad az inflációs céltól, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa továbbra is kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával – közölte a jegybank.

MTI Gazdaság

A Brexit kinyiffantotta a magyar euróreményeket is

A következő legalább három évben nem várható, hogy újabb uniós tagállam csatlakozzon az euróövezethez – jelentette ki Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért és szociális párbeszédért felelős alelnöke csütörtökön Brüsszelben.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy elmondta, hogyan bukott volna el Magyarország

Ortodox válságkezeléssel Magyarország elbukott volna Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint. A jegybankelnök szerint három elemből álló program szükséges a válságkezeléshez, a "magyar történet" pedig mostanra már világos kontúrokkal rendelkezik.

MTI Gazdaság

Megkezdheti a kamatemelést a Fed

A Fed a gazdasági növekedés ütemének gyorsulásával párhuzamosan már az év első felében megkezdheti az alapkamat emelését - idézi a The Wall Street Journal Loretta Mester, a Cleveland Fed elnöke Fox Business Network tévécsatornának pénteken adott interjúját.

MTI Gazdaság

Fontolva halad előre Kína

Kína folytatja megfontolt monetáris politikáját, rugalmasan alkalmazza a monetáris eszközeit és biztosítja a "közepes" méretű likviditást a pénzügyi piacokon, hogy ésszerű növekedés legyen a hitelezésben - áll a kínai központi bank (PBOC) vasárnapi közleményében.

hvg.hu Gazdaság

EKB-lazítás: fából vaskarika?

Az Európai Központi Bank által bejelentett monetáris lazítás (QE) csak korlátozottan tudja betölteni azt a szerepet, amely a döntés indoklásában szerepelt, de ezzel valószínűleg az EKB is tisztában van – mondta Nagypál József, a Pioneer Alapkezelő portfóliómenedzsere. A QE és a kamatcsökkentés egyidejű bejelentése azt mutatja, hogy az EKB a gazdaság élénkítésében kénytelen az euró gyengítésére támaszkodni.

Csabai Károly Gazdaság

Az MNB unortodox monetáris politikája

Amit a jog kifejezetten nem tilt, azt szabad – ennek szellemében üzletel a Magyar Nemzeti Bank nyereségvágyból ingatlanokkal, juttat vagyont alapítványainak bankópréssel, s vetet velük részvényeket és állampapírokat.

hvg.hu Gazdaság

Itt a vég, elszáll a forint?

Kedden két és fél éves mélypontot ütött meg a forint euróval szembeni árfolyama, aztán szerdán folytatódott a gyengülés. A 317 forint fölé kúszó árfolyamnál csak egyszer volt rosszabb a helyzet: 2012 első hetében, akkor 324 forintot is kellett adni egy euróért. Mi áll a háttérben, mi mozgatta be a forintot? Ezentúl ennyi lesz az euró? Hoz ez drágulást?

hvg.hu Gazdaság

Történelmet írtak Matolcsyék. Mi lesz az Ön pénzével?

Itt a vége a jegybank kamatcsökkentési ciklusának – jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Ezzel egy majdnem kétéves periódus szakad meg, melynek során csaknem 5 százalékpontot faragtak le az alapkamatból, ráadásul arra sem volt példa a rendszerváltás utáni Magyarországon, hogy minden hónapban vágjanak. De miért álltak meg Matolcsyék, és miért most? Miért is nagy szám a mostani bejelentés? Mi lesz az Ön pénzével? Elmagyarázzuk.

MTI Gazdaság

MNB: Megnyertük a kamatháborút

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint az erős elemzői ellenszéllel dacolva hajtották keresztül a kamatcsökkentési programot és fogadtatták el a piacokkal az alacsony magyarországi kamatszintet. Az elemzők szerint 2,6 százalékos alapkamatnál a jegybank lezárja a csökkentési ciklust.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk